عفو بین‌الملل: چهار فعال اهوازی در ایران با خطر اعدام روبرو هستند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

چهار تن از فعالان اهوازی از 23 ژانویه دست به اعتصاب غذا زده‌اند، عفو بین‌الملل نیز نسبت به خطر اعدام این افراد پس از صدور حکم، توسط دادگاه انقلاب ایران و گرفتن اعترافات اجباری تحت شکنجه، هشدار داده است.

طبق بیانیه این سازمان، علی خسرجی، حسین سیلاوی و جاسم الحیدری لب‌های خود را به هم دوختند و از 23 ژانویه در زندان شیبان اهواز دست به اعتصاب غذا زدند تا نسبت به شرایط زندان، اعتراض خود را بیان کنند.

Advertisement

چهارمین زندانی عرب اهواز، ناصر الخفاجی نیز از آوریل سال 2020، به اجبار از زندان سپیدار اهواز به جای نامعلومی منتقل شده و او نیز در معرض شکنجه و اعدام مخفی قرار گرفته است.

یکی از فعالان سازمان عفو بین‌الملل، نامه‌ای به ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه ایران نوشت و در آن مشخص شدن سرنوشت این بازداشت‌شدگان را خواستار شد.

او افزود: «آنها با دهها نفر دیگر از زندانیان عقیدتی مانند محمدعلی عموری، جابر آلبوشوکه و مختار آلبوشوکه، پس از اعتراض به شیوع ویروس کرونا، رفتاری مشابه کردند و آنها را از زندان شیبان به مکانی نامعلوم بردند».

این فعال سازمان در ادامه توضیح داد: «در حالی که بیشتر آنها تا 13 آوریل 2020 به زندان شیبان بازگردانده شدند، جایی که در آن با وجود جراحات باقی مانده روی بدن‌هایشان هنگام سرکوب اعتراضات، از مراقبت‌های پزشکی محروم شدند، همچنین مکان نگهداری علی خسرجی و حسین سیلاوی تا نوامبر 2020 مخفی باقی مانده بود همانطور که مکان نگهداری ناصر خفاجی را تاکنون مخفی نگه داشته‌اند».

گفتنی است، در 14 ژانویه سال 2020 سخنگوی دادگستری ایران اعلام کرد که سه مرد در ارتباط با حمله مسلحانه به یک مرکز پلیس در اهواز در 14 مه 2017 که منجر به کشته شدن دو مامور نیروی انتظامی شد، به اعدام محکوم شده‌اند.

او نام متهمان را اعلام نکرد، اما جزئیات پرونده‌ای که وی فاش کرد نشان می‌دهد که اشاره او به حسین السیلاوی، علی خسرجی و ناصر خفاجی است.

در همان ماه، مقامات زندان به این سه نفر گفتند كه به علت حمله مسلحانه ماه مه 2017 به اعدام محكوم شده‌اند، اما طبق اظهارات عفو بین‌الملل، در 8 اكتبر سال 2020، دولت ایران به دفتر كمیساریای عالی سازمان ملل متحد حقوق بشر مبنی بر اینکه «پرونده هنوز در جریان است» و مراحل قانونی هنوز به پایان نرسیده است، از طرح موضوع مجازات اعدام خودداری کرد.

این سازمان گزارش داد که این امر با تهدیدهایی که علیه این فعالان مبنی بر تایید احکام اعدام آنها توسط دیوان عالی کشور صورت گرفته و هر لحظه قابل اجرا است، مغایرت دارد.

این در حالی است که به آنها نسخه‌ای از احكامشان نیز داده نشده و جاسم حیدری پس از یك دادگاه ناعادلانه منتظر اعدام است. او را به علت آنچه «همكاری با گروه‌های مخالف معتقد به خط مشی مسلحانه» خوانده شده، به اعدام محكوم كرده‌اند.

حکم او در نوامبر سال 2020 تأیید شد، بر اساس نامه عفو بین‌الملل، افزایش نگران‌کننده اعدام زندانیان اقلیت‌های قومی از اواسط دسامبر سال 2020 افزایش پیدا کرده است که از جمله آنها یک فعال عرب اهواز است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم