صفاییفراهانی: رئیس جمهوری ایران فقط 20درصد از قدرت را در اختیار دارد
محسن صفاییفراهانی فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتگو با روزنامه شرق ضمن اشاره به وجود تنشهای مستمر در قوه مجریه، تاکید کرد که با توجه به قانون اساسی حاضر، رئیس قوه مجریه در ایران کمتر از 20درصد اختیارات اداره کشور را دارد و تعیین استراتژی و چشمانداز اداره بلندمدت کشور با قوه مجریه نیست.
اشاره وی در اینجا به اختیارات رهبر ایران بوده که طبق اصول 57 و 110 قانون اساسی، قدرتی برتر و فراتر از کلیه ارکان حکومت به وی واگذار شده است. هر چند طبق قانون، سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه ایران مستقل عنوان شدهاند اما هر سه قوه زیر نظر «ولایت مطلقه امر» اداره می گردند. رهبر ایران همچنین سیاستهای کلی نظام و نظارت بر اجرای آن را برعهده دارد. با وجود چنین قدرت مطلقهای بسیاری از نهادها و شخصیتهای ذینفوذ در جمهوری اسلامی، اختیارات مذکور در قانون اساسی ایران را «کف اختیارات رهبر» عنوان میکنند و شخص رهبر ایران را دارای قدرت و اختیارات فراقانونی و آسمانی میدانند.
صفایی فراهانی گفت: «مادامی که استراتژی تغییر نکند، انتخابات تاثیری ندارد.»
وی در ادامه با تحلیلی از دولتهای تشکیل شده در دوران رهبری علی خامنهای پس از انتصابش به رهبری در ایران، گفت: به جز دولت آقای احمدینژاد که در شش سال اول عمر هشت ساله دولتش همه ارکان حاکمیت با او همراه بودند، در دور دوم آقای هاشمی، دو دوره آقای خاتمی، دو دوره آقای روحانی و دو سال آخر دولت آقای احمدینژاد، همیشه قوه مجریه با تنشهای مستمر روبهرو بوده است.
صفاییفراهانی تصریح کرد که کدام ارکان حکومت با این دولتها همسو بودند؟ همسویی فقط به کلام نیست. وی با ابراز این که آمار و ارقام زبان گویا درباره شرایط کنونی ایران است، ابراز میدارد: در 10سال گذشته در بهترین حالت متوسط رشد اقتصادی صفر بوده و رشد سرمایهگذاری هم در طول این مدت منفی شش درصد است.
این فعال اصلاحطلب همچنین با انتقاد از سیاست تنشآفرینی خارجی ایران گفت: وقتی تداوم سیاستها برای حضور در منطقه نه به روش حضور فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بلکه به روش تقابل انتخاب شد، مسلم است این روشها تهدید غرب را به دنبال دارد.
وی در نهایت با اشاره به گسترش فقر عمومی در ایران تاکید کرد که این وضعیت، حق مردم ایران نیست و مردم حق دارند ناراحت باشند چون اتخاذ سیاستهای غلط شرایط دشواری را به آنها تحمیل کرده است.