مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری ایران جمعه 15 ژانویه گفته است: «اگر بایدن تحریمها را برندارد بر اساس قانون آمریکا تحریمها همچنان معتبر است.»
به گزارش ایسنا، دیاکو حسینی گفت: «چنانچه سیاستهای دولت جدید آمریکا در مورد محدودیتها و تحریمهای مربوط به داراییهای بلوکهشده ایران تغییر کند، کره جنوبی دلیلی برای پس ندادن منابع و داراییهای بلوکهشده ایران ندارد.»
مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری ایران، گفت: «بعد از جابجایی دولت آمریکا که 20 ژانویه انجام میشود بر اساس قانون داخلی این کشور تحریمها همچنان معتبر است مگر اینکه بایدن بهطور مشخص تحریمهایی که منجر به مسدود شدن داراییهای ایران شده لغو و یا به دولتهای دیگر اطمینان دهد که بدون اینکه در معرض تهدید یا تحریم آمریکا باشند این داراییها را برگردانند. گرچه پروسه لغو تحریمها ممکن است زمانبر باشد.»
حسینی افزود: «این امکان هم وجود دارد که بتوانیم از طریق خرید برخی اقلام دارویی و غیر دارویی از بخشی از داراییهایمان استفاده کنیم؛ اما اولویت ایران خرید اقلام دارویی نیست بلکه بازپسگیری تمام داراییهای بلوکهشده است تا در هرجایی که لازم میداند صرف کند.»
بر اساس این گزارش، مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری ایران همچنان مدعی شد که توقیف نفتکش و داراییهای بلوکهشده ارتباطی با یکدیگر ندارند.
گفتنی است که طرف کرهای معتقد است که این دو مسئله به هم مرتبط هستند و برای فشار به کره جنوبی این اتفاق افتاده است و مسئله آلودگی محیطزیست توسط نفتکش کرهای را نپذیرفته است.
وی تصریح کرد: اگر اعتمادسازی لازم بین ایران و کره جنوبی صورت گیرد و منابع پولی هم آزاد شوند امکان «آسانگیری» قضایی ایران در توقیف نفتکش هم میتواند وجود داشته باشد.
گفتنی است که سپاه پاسداران ایران یک نفتکش کره جنوبی به همراه 20 خدمه این کشتی در آبهای خلیج توقیف کرد. ایران مدعی شد که توقیف این نفتکش به دلیل ایجاد آلودگی زیستمحیطی است و برای آزادسازی پولهای بلوکهشده در کره جنوبی این توقیف انجام نداده است.
ایران در حال حاضر 7 میلیارد دلار پول بلوکه شده در کره جنوبی دارد این مبلغ به دلیل تحریمهای بانکی ایران صورت گرفته است.