ایران همواره سیاستی غیر شفاف در مورد اعلام واکسن کرونا خارجی و خرید آن داشته است و تحریمها را دلیلی برای نخریدن دارو و اکسن اعلام کرده اند به طوری که در خبرهای منتشر شده طی دو هفته اخیر، مسئول دفتر ریاست جمهوری از خرید واکسن خارجی میگوید، رئیس بانک مرکزی تکذیب میکند، روحانی تأکید میکند که پول داروها از محل بدهیهای کشورهای دیگر به ایران پرداخت میشود، روحانی تصریح میکند که هزینههای خرید واکسن خارجی پرداختشده و وزارت بهداشت از تست واکسن ایرانی میگوید و در «فصل الخطاب» این ماجرا علی خامنهای رهبر ایران، ورود واکسن خارجی را تحریم میکند و تأکید میکند از واکسن ایرانی استفاده میکنیم.
اما روحانی رئیسجمهوری ایران از وجود واکسنهای خارجی در ایران پرده برداشت و گفت: «واکسنهایی هم در اختیار ما بود که زودتر وارد کشور شده اما این واکسنها برای آزمایش مردمی بود که وزارت بهداشت ما قبول نکرد و البته کشورهایی این موضوع را قبول کردند. پس مردم ایران بدانند که آنان وسیلهای برای آزمایش واکسن نیستند.
اینکه چرا واکسن خارجی برای تست انسانی به ایران آمده است، اما روحانی میگوید استفادهنشده، چالشی است که باید مسئولان بهداشت ایران صحت موضوع را بررسی و بیان کنند.»
در گزارشی که شنبه 9 ژانویه در ایسنا آمده است برخلاف همه محدودیتها و مشکلات که بیش از 40 روز درگیر نقلوانتقال پول برای خرید واکسن کرونا هستند، ایران برای تولید واکسن در داخل تلاشها همچنان ادامه دارد و برای خرید واکسن مطمئن دولت اقداماتی را انجام داده است.
در این گزارش روحانی همچنان آمریکا را متهم اصلی تحریمها و نخریدن واکسن کرونا برای ایران میداند درحالی که علی خامنهای رهبر ایران بهصراحت اعلام کرد که واکسن خارجی نمیخریم.
روحانی معتقد است: «یکی از جنایتهای آمریکا علیه ایران بود که نتوانیم در خرید واکسن کواکس سهم باشیم.»
در حالی که بارها به ایران اعلام شده است که میتواند هزینه نیاز دارویی و واکسن این کشور را از پولهای بلوکه شده پرداخت کند، چرا که ایران هیچ گاه تحریم دارویی نشده است.
روحانی با رد ادعاهای گذشته مبنی بر نداشتن پولی برای خرید واکسن خارجی اظهار کرد: «برای ساخت واکسن و خرید واکسن هر ارز و ریالی لازم باشد با وجود همه مشکلات، دولت آن را تهیه خواهد کرد.»
در پایان گزارش آمده است همکاری مردم ایران باعث شده است در مصوبات این کشور یک وضعیت جدید تصویب شود و آن وضعیت «شهرهای آبی» برای مناطق زردی بود که تعداد کرونای مثبت آن، 2 در 100 هزار است و شرایط نزولی دارند. در این مناطق آبی تقریباً همه کسبوکارها فعالیت میکنند و در مناطق زرد هم با مراعات پروتکلهای شدید، کسبوکارها فعالیت خود را ادامه خواهند داد.