تلاش مضاعف اتحادیه اروپا برای نجات برجام

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

به دنبال تایید آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر افزایش سطح غنی سازی اورانیوم از سوی تهران تا 20 درصد، اتحادیه اروپا سه‌شنبه 5 ژانویه اعلام کرد که به دنبال نجات برجام از فروپاشی است.

پیتر استانو سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن اعلام اینکه اتحادیه تلاش مضاعفی برای حفظ برجام و تعهد همه طرف‌ها به آن انجام خواهد داد، در عین حال مدعی شد که این اقدام ایران بسیار نگران کننده است.

بنا به گفته بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، تهران تولید اورانیوم 20 درصدی را از روز دوشنبه آغاز کرد. وی به نقل از تلویزیون رسمی ایران گفت: «حوالی ساعت هفت (15:30 روز دوشنبه به وقت لندن) به سطح 20 درصد از غنی سازی دست یافتیم.

خبرگزاری فارس نیز به نقل از عباس عراقچی، دستیار وزیر خارجه ایران در امور سیاسی گفت ایران تصمیم گرفته است که بدون چشمداشت به امتیازات اقتصادی برجام به راه خود ادامه دهد. وی تاکید کرد که ایران هیچ گفتگوی جدیدی درباره توافق هسته‌ای و یاموضوعات دیگری مانند موشک‌ها نخواهد کرد.

وی افزود: «ایران هیچ شرط و شروط اضافی برای بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای را نمی‌پذیرد. مادامی که برجام به یک توافق موفق تبدیل نشود نمی‌توان از توافقات جدید در مورد موضوعات دیگر سخن گفت. نیروهای مسلح ما در آمادگی کامل بسر می‌برند و ما همه پایگاه‌های آمریکا در منطقه را زیر نظر داریم.

کمالوندی تاکید کرد که میان ایران و تیم جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب آمریکا هیچ پیامی ردوبدل نشده است.

پیشتر کاتسونوبو کاتو در دبیر کابینه دولت ژاپن در جمع خبرنگاران گفته بود که دولت ژاپن نگرانی‌های شدیدی درباره از سرگیری غنی سازی 20 درصدی اورانیوم از سوی ایران دارد و آن را نقض توافق هسته‌ای می‌داند.

اقدام اخیر ایران گامی جهت کاهش تعهدات برجامی تهران بشمار می‌رود که از سال 2019 و در واکنش به خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای و شروع کارزار فشار حداکثری واشینگتن آغاز شده اند.

افزایش سطح غنی سازی همچنین در راستای مصوبه اخیر مجلس ایران نیز می‌باشد که در واکنش به ترور محسن فخری زاده دولت را ملزم به افزایش غنی‌سازی و مقدار اورانیوم غنی شده کرده بود.

بیشترین بازدید موضوعات مهم