40 هزار ایرانی سالانه بر اثر آلودگی هوا جانشان را از دست میدهند
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد که مطالعات نشان میدهد هر سال حدود 40 هزار نفر در ایران به علت مواجهه با ذرات آلاینده معلق کمتر از 2.5 میکرون در هوا جان خود را از دست میدهند.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایرنا، شنبه 2 ژانویه 2020 محمدصادق حسنوند با بیان اینکه مطالعات انجام شده و یافتههای سایر محققان، نشان میدهد که وضعیت کیفیت هوا در مناطق مختلف ایران فاصله چشمگیری با مقادیر استاندارد ملی دارد گفت: «تقریبا هیچگاه به آنچه در برنامههای دوم تا ششم توسعه در خصوص کیفیت هوا مدنظر بوده، نرسیدهایم».
به گفته او، مطالعات نشان میدهد هر سال حدود 40 هزار نفر در ایران به علت مواجهه با غلظت آلایندگی ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون در هوا جان خود را از دست میدهند که این تعداد تقریبا معادل 10 درصد کل موارد فوتیها است.
حسنوند بیشترین گروه حساس به آلودگی هوا را «افراد سالمند» دانست که سهم آنها طی سالهای آتی افزایش مییابد.
او گفت که در صورت عدم کنترل آلایندههای هوا، آسیبپذیری در این زمینه بیشتر میشود و تابآوری به شدت در مواجهه با آلودگی هوا کاهش مییابد.
حسنوند تاکید کرد که معضل آلودگی هوا نه تنها سلامت مردم را به مخاطره میاندازد بلکه هزینههای سرباری نیز بر حوزه سلامت، به دلیل افزایش نیاز به خدمات مراقبتی و بهداشتی و فوریتهای پزشکی که برای جمعیت تحت تاثیر انجام میشود، تحمیل میکند.
او روند غلظت آلایندههای هوا در ایران را «نگرانکننده» توصیف کرد و افزود: «بر اساس آخرین مطالعات صورت گرفته حدود 90 درصد از جمعیت دنیا در مناطقی سکونت داشتهاند که متوسط غلظت سالانه ذرات معلق کوچکتر از 2.5 میکرون بالاتر از مقادیر رهنمودی و استانداردها بوده است».
گفتنی است، امروز کیفیت هوای پایتخت ایران از لحاظ غلظت آلایندگی ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون با شاخص لحظهای 147 ناسالم برای گروههای حساس از جمله بیماران قلبی و ریوی، زنان باردار، کودکان و سالمندان و در آستانه هوای ناسالم برای همه گروههاست.
از ابتدای امسال 15 روز هوای پاک، 181 روز هوای قابل قبول یا همان سالم و 87 روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و پنج روز ناسالم برای همه گروهها در تهران به ثبت رسیده است.