سانسور خبر اعتراض اهوازیها به انتقال آب کارون توسط خبرگزاریهای حکومتی ایران
خبرگزاریهای حکومتی ایرنا و مهر با حذف و تغییر خبر اعتراض مردم اهواز به انتقال آب کارون، آن را سانسور کردند.
در حالی که خبرگزاری ایرنا، خبر تجمع مردم روی پل هلالی (پل سفید) اهواز در اعتراض به انتقال آب کارون را منعکس کرده بود ساعاتی بعد این خبر را از روی سایت حذف کرد.
بر اساس گزارش حذف شده خبرگزاری ایرنا، دوستداران محیط زیست در این تجمع با بلند کردن پلاکاردهایی ضمن اعتراض به طرح انتقال آب کارون، خواستار توقف طرحهای انتقال آب از سرشاخههای این رودخانه شدند. «نه به انتقال آب کارون»، «انتقال آب بهشت آباد، مرگ کارون»، «شهر من اهواز، جان ما کارون»، «مرگ کارون=مرگ خوزستان=مرگ ایران»، «نه به شکار»، «حقابه زیستمحیطی کارون کجاست»، «پرندگان مهاجر راه طولانی را پیمودهاند این مهمانان را دوست بداریم» از جمله شعارهایی بود که بر پلاکاردهای تجمعکنندگان دیده میشد. در طول برگزاری این تجمع، پل هلالی برخلاف وعده مسئولان روی عبور خودروها مسدود نشد.
مدیر انجمن دیدهبان جلگه سبز خوزستان در این تجمع با انتقاد از اختصاص اعتبار به طرح انتقال آب کارون، گفت: «این اعتبار از سوی هر سازمان یا نهادی مصوب شده باشد، با آن مخالفیم زیرا از نظر ما این طرح اشتباه است و انتقال آب کارون، باعث تهدید امنیت ملی میشود».
شبنم قنواتیزاده افزود: «برنامه چهارشنبههای کارونی از یک سال پیش با هدف معرفی جاذبههای رودخانه کارون برگزار میشود و در فصل مهاجرت پرندگان، فعالان محیط زیست برای غذادهی به پرندگان در این برنامه گرد هم میآیند، اما امروز این برنامه بهانهای برای اعتراض به تصویب بودجه طرح انتقال آب کارون بوده است».
بر اساس این گزارش، حسینی رئیس مجمع نمایندگان خوزستان در مجلس ایران چند روز پیش خبر اختصاص سه هزار میلیارد ریال اعتبار به طرح انتقال آب کارون برای تامین آب شرب اصفهان (موسوم به بهشت آباد) را در کانال تلگرام خود منتشر کرد که واکنش بسیاری میان مردم و فعالان اجتماعی و محیط زیستی داشت.
به گفته او، در پی اعلام اختصاص اعتبار به طرح بهشت آباد، مجمع نمایندگان خوزستان، جلسات اضطراری با رئیس مجلس ایران و معاون پارلمانی رئیس جمهوری برگزار کرده و این افراد برای لغو این اعتبار، قول مساعد دادهاند.
خبرگزاری مهر نیز در حالیکه ابتدا در تیتر گزارش خود در این باره، تجمع و اعتراض مردم اهواز را قید کرده بود اقدام به تغییر تیتر این گزارش کرد و آن را به «پذیرایی اهوازیها از مرغهای ماهیخوار» تغییر داد.
گفتنی است، تاکنون 10 طرح انتقال آب از سرشاخههای کارون و دز به فلات مرکزی با حجم بیش از دو میلیارد مترمکعب اجرا شده یا در حال اجرا است. پیش از این سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان بازرسی کل کشور و مرکز پژوهشهای مجلس مخالفت خود را با اجرای طرحهای انتقال آب اعلام کردهاند. عباسی استاندار چهارمحال و بختیاری، مهر 98 از فعال شدن طرحهای کوهرنگ 3، بهشتآباد و ونک در سرشاخههای کارون خبر داده بود.
آبان امسال نیز انتشار ویدیویی از جلسه طرح انتقال آب کارون به یزد از سد خرسان، با انتقاد کارشناسان و فعالان محیط زیست روبه رو شد.
پروژههای انتقال آب کارون، دز، دریای خزر، دریای عمان و خلیج به فلات مرکزی، انتقال آب بن - بروجن و انتقال آب البرز به تهران و انتقال آبهای مرزی دارای ردیف بودجه در سال آینده شدند.