ربیعی: علت اینکه خرید واکسن به سرانجام نرسید تحریمها و مشکلات انتقال پول بود
علی ربیعی سخنگوی دولت ایران سهشنبه 22 دسامبر در مورد خرید واکسن کرونا گفت، بخشی از علت اینکه خرید واکسن به سرانجام نرسید واقعا ناشی از فشارهای تحریم و از طرف دیگر مشکلات انتقال پول بود.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، ربیعی گفت: «پولی که باید به سازمان بهداشت جهانی پرداخت میشد در انتقال آن مشکل ایجاد کردند. اما ما قراردادمان با سازمان بهداشتی پابرجا است. اخیرا هم تصمیم گرفتیم به هر ترتیبی که شده این خرید را حتی با ریسک پرداخت بالای پول انجام دهیم.»
او گفت: «مردم بدانند که برای خرید واکسن، پول و ارز آن تمهید شده است و ما مشکلی از این نظر نداشتیم. مشکل موانع انتقال پول بوده است».
علی مطهری نماینده سابق مجلس ایران دوشنبه 21 دسامبر 2020 در توییترش نوشت، سهیمه واکسن ایران در سازمان جهانی بهداشت باطل شده است.
مطهری در توییترش نوشت، ایران به علت قرار داشتن در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی سهمیه واکسنش در سازمان جهانی بهداشت را از دست داد.
مطهری نوشت: «به خاطر اين كه در ليست سياه افایتیاف قرار داريم، نتوانستيم پنجاه ميليون دلار مبلغ سهميه ايران از واكسن كرونای سازمان جهانی بهداشت برای هشت میلیون ايرانی را منتقل كنيم.»
او «مجمع تشخيص مصلحت نظام» را مسئول از دست رفتن سهمیه ایران عنوان کرده و گفت، این مجمع بايد پاسخگوی این موضوع باشد.
افایتیاف یا «گروه ویژه اقدامات مالی»، یک سازمان غیردولتی است که سیاستها و استانداردهای مبارزه با پولشویی و تامین مالی «تروریسم» را وضع میکند.
این در حالی است که وزارت بهداشت ایران امروز سهشنبه 22 دسامبر اعلام کرد که طی 24 ساعت گذشته 187 بیمار مبتلا به کووید 19 جان باختند و مجموع جانباختگان این بیماری در ایران از مرز 54 هزار نفر گذشت و به 54003 نفر رسید.
سیما لاری سخنگوی این وزارت از جان باختن 187 بیمار مبتلا به کووید 19 طی 24 ساعت گذشته خبر داد و مجموع فوتیهای این بیماری را 54003 نفر عنوان کرد.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت ایران، از دیروز تا امروز و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 6208 بیمار جدید مبتلا به کووید 19 در این کشور شناسایی شد و مجموع مبتلایان این بیماری به 1170743 نفر رسید.پ
به گفته او هماکنون بر اساس آخرین تحلیلها، 205 شهرستان در وضعیت نارنجی و 243 شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند و هیچ شهری در وضعیت قرمز کرونا قرار ندارد.