کانون نویسندگان ایران در سالگرد آبان98: حکومت سیاست سرکوب معترضان را پایان دهد
کانون نویسندگان ایران به مناسبت سالگرد آبان 98 بیانیهای صادر کرد و در آن خواستار پایان دادن به سیاست «ارعاب و سرکوب معترضان و آزادیخواهان» از سوی حکومت شد.
کانون نویسندگان ایران در بیانیه خود، با اعلام حمایت از «حق اعتراض مردم و حق دادخواهی خانوادههای قربانیان و زندانیان آبان 98 و دی 96»، خواستار پایان دادن به «سیاست ارعاب و سرکوب» معترضان و آزادی «بیقید و شرط» همه زندانیان عقیدتی و سیاسی شد.
در بیانیه کانون نویسندگان که روز شنبه منتشر شد، «سرکوب خشونتبار» این اعتراضات «نشانه آشکار نقض بدیهیترین حقوق انسانی، یعنی حق آزادی بیان» دانسته شده و آمده است: «حکومت نه تنها حق آزادی بیان مردم را به شکلی فجیع سرکوب کرده بلکه همچون موارد مشابه، راه دادخواهی را بر بازداشتشدگان و خانوادههای قربانیان بسته و حتی حق سوگواری آنها را نیز به شیوههای مختلف سلب کرده است».
در این بیانیه به «شرایط زندگی و معیشت مردم» اشاره شده که نه تنها بهبود نیافته بلکه وضع به مراتب «بدتر و غیرقابل تحملتر» شده است، در چنین شرایطی خواستههای مردم در آبان گذشته همچنان به قوت خود باقی است و مردمی که «جانشان به لب رسیده و هیچ چشمانداز روشنی پیش روی خود نمیبینند، زبان به اعتراض میگشایند و مطالباتشان را بیان و حتی فریاد میکنند».
«سرپوش گذاشتن بر واقعیت» از سوی حکومت با «اعمال خفقان عمومی و سانسور رسانهها و صداهای مستقل» نیز در این بیانیه محکوم شده و آمده است: «سیاستگذاران کشور کماکان راه بستن دهان منتقدان و سرکوب مردم معترض را در پیش گرفتهاند».
«افزایش فشار بر تشکلهای مستقل دانشجویی و فعالین صنفی و سندیکایی و مدنی، ایجاد محدودیتهای بیشتر برای رسانهها و شبکههای اجتماعی، بازداشتهای گسترده روزنامهنگاران و نویسندگان، از جمله؛ رضا خندان مهابادی، بکتاش آبتین و کیوان باژن، سه عضو کانون نویسندگان، صدور حکمهای سنگین برای بازداشتشدگان اعتراضات دی ماه 96 و آبان 98، بازداشت معترضان به ساقط کردن هواپیمای مسافربری و تهدید تعدادی از آنان که دست از دادخواهی برنداشتهاند، تشکیل گشت به اصطلاح امنیتی محلهها و افزایش فشار امنیتی بر خانوادههای معترضان و قربانیان در آستانه سالگرد آبان 98 از مواردی است که کانون نویسندگان به آنها اشاره کرده است.
اعتراضات سراسری در ایران به افزایش سه برابری نرخ بنزین از روز جمعه 15 نوامبر 2019 در ایران آغاز و پس از قطع اینترنت سراسری در این کشور، توسط نیروهای امنیتی و انتظامی به شدت سرکوب شد. در این اعتراضات صدها تن کشته و زخمی و هزاران نفر نیز بازداشت شدند.
خبرگزاری رویترز گزارش داد که تنها طی سه روز 1500 نفر کشته شدند.