رئیس کل بانک مرکزی ایران: علت 30هزار تومان شدن دلار تحریم‌ها است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران جمعه 2 اکتبر گفت دلیل 30 هزار تومان شدن دلار در این کشور تحریم‌ها است.

به گزارش منابع خبری، همتی گفت، عبور دلار از مرز سی هزار تومان نتیجۀ فعال شدن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران و شایعه تحریم‌های جدید آمریکا علیه کل نظام بانکی ایران است.

Advertisement

رئیس کل بانک مرکزی ایران گفت که در پی فعال شدن سازوکار موسوم به «ماشه» کلیه تحریم‌های بین‌المللی از جمله تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی «اخباری نیز در مورد قطع کامل ارتباط نظام مالی ایران مطرح می‌شود که متأسفانه تاثیر روانی آن در بازار ارز سایه افکنده است.»

قیمت هر دلار آمریکا روز پنج‌شنبه 1 اکتبر 2020 در بازار آزاد ایران با ثبت رکوردی جدید به 30 هزار و پنجاه تومان رسید. یورو نیز با افزایش 440 تومانی نسبت به روز گذشته به 35240 رسید. هر درهم امارات نیز با 65 تومان افزایش قیمت با 8165 تومان معامله می‌شود.

لیر ترکیه نیز 3 هزار و 800 تومان در این بازار قیمت دارد.

همچنین هر سکه طلا با افزایش بی‌سابقه قیمت، 15 میلیون و 200 هزار تومان معامله می‌شود. هر گرم طلای 18 عیار نیز تا یک میلیون و 343 هزار تومان به فروش می‌رسد.

گفتنی که سقوط ارزش ریال در برابر ارزهای خارجی از سال 2017 و در پی خروج ایالات‌متحده آمریکا از توافقنامه هسته‌ای موسوم به برجام آغاز شد، اما طی ماه‌های اخیر این نخستین باری است که ارزش ارزهای خارجی به‌طور جهنده‌‍‌ای در برابر ریال ایران بار دیگر سیر صعودی پیدا می‌کند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم