واشنگتن به روحانی: چه کسی سالانه 16 میلیارد دلار خرج حمایت از تروریسم کرده است؟

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

سخنان ویدئویی حسن روحانی در جریان هفتاد و پنجمین سالگشت مجمع عمومی سازمان ملل در سه شنبه 22 سپتامبر، واکنش های گوناگونی را در واشنگتن ایجاد کرد و سخنگوی وزارت خارجه و نماینده آمریکا در سازمان ملل در توئیت های خود، نسبت به مضمون سخنان روحانی واکنش نشان دادند.

مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این رابطه گفت:«روحانی در سخنان خود مدعی شد که ایران پشتیبان صلح است و با تندروی مقابله می کند، گویی که چنین اداعایی حقیقت دارد در حالی که رژیم ایران از سال 2012عملا بیش از 16 میلیارد دلار را خرج عوامل و شرکای خود در تروریسم کرده به جای این که این پول ها را که از مردم ایران به سرقت برده، به آنها بازگرداند».

Advertisement

وی همچینین درپاسخ به گفته روحانی در این خصوص که «دوران سلطه جویی و اعمال کنترل به سر آمده»، این پرسش را مطرح ساخت:«اگر این ادعا درست است چرا ایران نیروها و عوامل خود را از عراق بیرون نمی برد و تلاش برای اعمال کنترل بر لبنان از طریق حزب الله را پایان نمی دهد؟»

اورتگاس در عین حال خاطر نشان نمود که « تحریم های آمریکا علیه ایران، حمایت این کشور از تروریسم، برنامه هسته ای و مسئولان فاسد ایران را هدف قرار داده که به مردم ایران ستم روا می دارند نه بازرگانی و کمک های انسانی را».

وی افزود: «آمریکا حتی اعطای کمک در مبارزه با کرونا را نیز به این پیشنهاد کرد اما دولت حسن روحانی این پیشنهاد را نپذیرفت».

فریبکاری و گمراهسازی

کلی کرافت نماینده دائمی آمریکا در سازمان ملل نیز به نوبه خود سخنان روحانی را مورد انتقاد قرار داده و آن را «شاهکاری در فریبکاری و گمراهسازی» توصیف کرد.

وی تاکید کرد که ایران، پیشتاز حمایت از تروریسم در جهان است و آتش بیار تمامی منازعه ها در خاورمیانه می باشد.
روحانی در سخنان روز گذشته خود گفت که تهران تلاش های آمریکا برای تبدیل کشورش به برگه ای برای چانه زنی در انتخابات آمریکا و سیاست داخلی آن را نپذیرفت.

این درحالی است که آمریکا در 21 سپتامبر ، اعمال تحریم های جدید علیه وزارت دفاع و دیگر تشکیلات دست اندرکار برنامه های هسته ای و تسلیحاتی ایران را در ادامه سیاست « فشار حداکثری»و برخورد با آنچه که « رفتار شرورانه» رژیم ایران نامید، اعلام کرد.
دولت امریکا این هفته همچنین تحریم هایی را علیه بیش از 20 شخصیت حقیقی و حقوقی دست اندرکار برنامه هسته ای یا برنامه های موشکی و سلاح های متعارف ایران اعلام کرد و درعین حال در تلاش است که تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران را به شکل یک جانبه اعمال کند.

این تحریم ها مبتنی بر مکانیزم اسنپ بک در برجام است که در سال 2015 میان ایران و قدرت های بزرگ جهان امضا شد ولی امریکا درسال 2018 از آن خارج گردید.

بیشترین بازدید موضوعات مهم