«آرشالوس داوودی» یک شهروند ارمنی ایرانی است که از چند سال پیش برای ایجاد مزرعه پرورش خوک در شهر اصفهان به منظور تولید گوشت برای صادرات و مصرف غیرمسلمانان بیوقفه تلاش میکند، میگوید همچنان در حال پیگیری این پروژه است و آن را حق خود میدند.
هرچند که جمعیت مسیحیان ارمنی، آشوری و کلدانی پس از انقلاب در ایران به شدت کاهش یافت با این همه در حال حاضر بیش از 130 هزر نفر مسیحی در ایران زندگی میکنند که بر خلاف مسلمانان و یهودیان خوردن گوشت خوک در مذهب آنان حرام نیست.
در مصاحبهای با سایت «انصاف نیوز»، آرشالوس داوودی شهروند ارمنی ایرانی مقیم اصفهان و روبرت بگلریان نماینده حوزه انتخابیه ارمنیهای اصفهانی و جنوب ایران نظرات خود را در این باره مطرح کردند.
داوودی در دربارهی نتیجهی پیگیری خود دربارهی اخد مجوز برای پرورش گوشت خوک به انصاف نیوز گفت: «باز هم درخواستی را به نمانیدهی ولی فقیه نوشتم، در نهایت یک نامهای را به من ارسال کردند. این نامه را آقای تقوی نماینده ولی فقیه خطاب به آقای پیمان فلسفی، مدیرکل حوزه نمایندگی ولایت فقیه نوشته بودند».
او افزود متن نامه به این صورت بود: «دکتر فلسفی با توجه به فتوای مراجع و بررسی همه جوانب در شورای حلال مطرح و نظر مجموعه اعلام شود»، در ادامه با آقای امامی مسئول ذبح شهری تماس گرفتم، گفتند که مشکلی نیست و اتفاقا اشتغالزایی است. اما چند روز بعد که پیگیری کردم، آقای امامی به من گفت در جلسه گفتند در اینباره دیگر صحبتی نشود؛ در صورتیکه آقای تقوی گفتند با توجه به فتوای مراجع به این مسئله رسیدگی شود».
«این حق من است»
«آرشالوس داوودی» میگید: «من همچنان پیگیر مسئله هستم، این حق من است. در ابتدا به من مجوز دادند، خانهام را برای اینکار فروختم. البته حتی یک نفر را میشناسم، برای پرورش خوک در شمال مجوزی از صنایع معادن گرفته بود. ولی قانونا حق من است و پیگیر هستم».
روبرت بگلریان، نمایندهی مجلس ارمنیها در اصفهان درباره این باره گفت: «وقتی در مجلس نهم بودم، مسئلهی آقای آرشالوس داوودی را پیگیری میکردم، به تازگی هم به ایشان گفتم، مدارک خود را ارسال کند تا پیگیری کنیم. تا جایی که میدانم، مقامات جهاد کشاورزی مسئولیت کارهای مجوز را به دست نمایندهی ولی فقیه داده است».
پرورش خوک در ایران

سایت «فرصت امروز» در گزارشی که پیشتر در سال 2014 منتشر کرده بود با تاکید بر اینکه «پرورش خوک در ایران اصلا وجود ندارد، چون تولید و خریدوفروش آن غیرمجاز و ممنوع است»، یادآور شد: «تنها در جنگلها و مراتع شمال کشور گراز (خوک وحشی) زندگی میکند که کشاورزان این مناطق را عاصی کرده است. دولت از حدود 15 سال پیش به یکی از کارخانههای تولید فرآوردههای دامی مجوز داده تا برای تامین نیاز اقلیتهای مذهبی و پیروان آیینهای دیگری که خوردن گوشت خوک را حرام نمیدانند، گرازهای شکارشده توسط شکارچیان شمال را خریداری کند. این کارخانه از سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت مجوزهای بهداشتی دریافت کرده و مجوزهای شرعی و مذهبی را نیز از مقامها و مراجع مذهبی گرفته است».
گوشت خوک در اسلام و یهودیت
استفاده از خوک به عنوان غذا تاریخچهای چندین هزار ساله دارد و امروزه در بسیاری از کشورهای غیرمسلمان مصرف میشود اما حرمت استفاده از گوشت خوک و دیگر مشتقات آن تنها اختصاص به اسلام ندارد به طوری که مصرف گوشت خوک در بین یهودیان نیز ممنوع است و یکی از غذاهای حرام در شریعت یهود است.
با این همه در اغلب کشورهای اسلامی، غیرمسلمانان از خوردن گوشت خوک منع نمیشوند و در بسیاری از فروشگاهها بخشی ویژه برای غیرمسلمانان برای فروش گوشت خوک و دیگر مواد خوراکی حرام در اسلام اختصاص داده میشود.