زیبا کلام: فقط کسانی که دچار ضعف بینایی هستند نارضایتی مردم از نظام را نمیبینند
صادق زیباکلام، فعال سیاسی اصلاح طلب در انتقاد از عملکرد نظام ایران و دولت روحانی تاکید کرد، با هر ملاک و معیاری که عملکرد نظام را نگاه کنید، نارضایتی مردم از منظر اقتصادی، سیاسی و اجتماعی موج میزند. مگر اینکه کسی دچار ضعف بینایی باشد.
وی در مصاحبه با سایت إصلاحات نیوز که یکشنبه 20 اوت انتشار یافت در این راستا گفت: «مگر اینکه کسی دچار ضعف بینایی باشد که معضلات اقتصادی و نارضایتی سیاسی و اجتماعی موجود را نبیند. با هر ملاک و معیاری افزایش شکاف طبقاتی میان اقشار و لایههای متمول با بخشها کم درآمدتر جامعه ظرف 41 سالی که از انقلاب میگذرد بیشتر و بیشتر شده است.»
این فعال سیاسی اصلاحطلب با تاکید بر اینکه «بر اساس هر متر و ملاکی از نظر اقتصادی طی 40 سال گذشته عقب رفتهایم» گفت: «منتها پاسخ تندروها این است که وضع موجود در نتیجه سیاستهای لیبرالی و نولیبرلی است و اگر اقتصاد اسلامی و توحیدی به کار گرفته میشد و از وابستگی به نفت رها میشدیم، وضع بهتر بود. پاسخ دیگر آنان این است که در چند سال گذشته سیاستهای روحانی و مسئولینی که با او کار میکنند، وضع را خراب کرده است.»
وی افزود: «نارضایتیها صرفا اقتصادی نیست. مثلا از نظر سیاسی آخرین آمار شرکت مردم به انتخابات به اسفند 98 مربوط است و دیدیم که در شهرهای بزرگ میزان مشارکت به کمتر از یک سوم رسیده است. این نشان میدهد که انتخابات خیلی محبوبیت ایجاد نمیکند. برای مشاهده نارضایتی اجتماعی هم کافی است که به تعداد ایرانیانی که غیرقانونی مهاجرت میکنند یا صفهای طولانی مقابل سفارت کشورها غربی نگاه کنیم؛ بنابراین هرجا را که نگاه میکنیم، مشخص است که مردم رضایت ندارند. کافی است که یک نظر سنجی انجام شود و از مردم بپرسیم که میزان رضایت آن از عملکرد مجموعه حاکمیت چقدر است. منتها تندروها میگویند این وضع خیلی به ما مربوط نیست و در نتیجه سیاستهای اقتصادی لیبرالی است که اصلاح طلبان به کار گرفتند. اصلا و ابدا نمیخواهند این واقیت مسلم را در نظر بگیرند که این وضع در نتیجه اصرار بر صدور انقلاب، آمریکا ستیزی، سیاستهای هستهای، نابودی اسرائیل، پیشبرد بودجههای نظامی و ... حاصل شده است.»
وی در پاسخ به اینکه نگاه مسئولین به حد ضرورت زندگی مردم و تفاوت آن با حداقل زندگی برای خودشان چقدر به نارضایتیها دامن میزند، گفت: «مشکل اینجا است که مسئولین ما یا صورت مساله را نمیپذیرند و رسما انکار میکنند یا اینکه آن را گردن بخشهای دیگر میاندازند. این موضوع قطعا بر افزایش میزان نارضایتی دامن میزند.
مساله، اما همچنان این است که مسئولین ما در مرحله اول نمیپذیرند که وضع خراب است. اگر هم مجبور شوند که بپذیرند میگویند این در نتیجه سیاستهای روحانی، خاتمی و حتی هاشمی رفسنجانی است که سی سال قبل قدرت داشته است. این رویکرد در حقیقت نمک روی زخم مردم است.