دانشگاه علوم پزشکی اهواز: گردوخاک پیک کرونا را طولانی و فوتیها را افزایش داد
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اعلام کرد که طولانی شدن پیک بیماری کرونا در «خوزستان» و بالا بودن آمار مرگ و میر آن نسبت به سطح مورد انتظار به علت درگیری این استان با پدیده گردوخاک طی سالهای متوالی است که در نتیجه، مشکلات ریوی در بین مردم نسبت به استانهای دیگر فراوانی بیشتری دارد.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایرنا، دوشنبه 6 ژوئیه 2020، محمد علوی در جمع خبرنگاران بیان کرد: «با توجه به درگیری خوزستان با پدیده گردوخاک طی سالهای متوالی، در نتیجه مشکلات ریوی در بین مردم نسبت به استانهای دیگر فراوانی بیشتری دارد».
به گفته او، بروز آسم در این استان دو برابر متوسط کشوری است به گونهای که میزان آن در کشور 8.6 و در «خوزستان» 16.7 درصد است.
علوی به نسبت مستقیم بیماری ریوی با کرونا اشاره کرد و توضیح داد که هرچقدر بیماریهای ریوی از جمله آسم در جامعهای بیشتر باشد عفونتهایی مانند آنفلوآنزا، کرونا و بیماریهای ریوی دیگر بیشتر است.
او در بخش دیگر سخنان خود «خوزستان» را از جمله «مناطق ناامن غذایی» در ایران توصیف و تاکید کرد که بیش از 50 درصد خانوادههای شهری و 100 درصد خانوارهای روستایی بیش از 30 درصد درآمد را صرف غذا میکنند.
به گفته این مقام بهداشتی، شیوع دیابت در «خوزستان» 14 درصد است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
علوی، ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا در جامعهای با فراوانی افراد دارای بیماریهای زمینهای از جمله قلبی، دیابتی، فشار خون، کلیوی و چاقی را بالاتر از سایر نقاط عنوان کرد.
او اعلام کرد که برخلاف تصورات موجود، معتادان 10 برابر افراد عادی در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارند.
علوی بیان کرد: «در حال حاضر در خوزستان 12 شهر قرمز، چهار شهر نارنجی و 11 شهر زرد است یعنی استان در مجموع در وضعیت قرمز قرار دارد به گونه ای که بیش از 50 درصد مردم خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی هستند».
به گفته او، غذا خوردن در رستوران و گردش در مراکز شلوغ شهر 40 درصد، میهمانی رفتن به منزل اقوام وخرید کردن در یک مرکز خرید به مدت حداقل 15 دقیقه 50 درصد و رفتن به مدرسه و مهدکودک، خانه سالمندان به میزان 60 درصد، آرایشگاه مردانه و زنانه، انجام فوتبال و بسکتبال تا 70 درصد، شرکت در آیینهای عروسی و عزا و دست دادن و روبروسی بین 70 تا 80 درصد، غذا خوردن در بوفه 80 درصد و رفتن به استادیومهای ورزشی، شهر بازی، سینما، کنسرت و آیینهای مذهبی با جمعیت بالای 500 نفر بین 80 تا 90 درصد احتمال انتقال این بیماری را فراهم میکند.
به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز حدود 50 روز است که خوزستان در وضعیت قرمز قرار دارد.
گفتنی است، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، 14 ژوئن اعلام کرد که رکورد روزانه پذیرش و تشخیص نمونه کرونا و پاسخدهی در «خوزستان»، در چند روز گذشته به 3770 نمونه رسید.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایرنا، علی احسانپور، مرگومیر ناشی از کرونا در دنیا را 10، در ایران 5 و در «خوزستان» 3 درصد عنوان کرد.
بر اساس آمار و گزارشهای منتشر شده، کرونا طی روزهای گذشته در اهواز و شهرهای اطراف آن رو به افزایش بوده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری تسنیم، در روز دوشنبه، به نقل از بررسیهای آماری، افزایش کرونا در شهرستانهای کمبرخوردار استان، روند معناداری داشته است، طوری که در شهرستانهایی مانند کارون و باوی که از شهرستانهای حاشیه اهواز هستند؛ آمار ابتلا به کرونا روند صعودی داشته است. این روند میتواند به دلیل اقتصاد ضعیف این مناطق باشد. مردم این مناطق چارهای جز حضور بیش از پیش در محیطهای خطرناک و پرشلوغ کاری و چشمپوشی از پروتکلها را ندارند.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایرنا، 11 مه 2020، غلامرضا شریعتی استانداری «خوزستان»، طی روزهای اخیر، «افزایش قابل ملاحظه تست کرونا و بیماریابی و همچنین عدم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی از سوی مردم در برخی از شهرهای استان» را به عنوان دو دلیل افزایش شیب آمار مبتلایان عنوان کرده بود.
او با اعلام «وضعیت قرمز» در 9 شهرستان گفته بود: «ادارات و بانک و صنوف خطرناک شهرستانهای باوی، حویزه، اهواز، حمیدیه، هندیجان، دزفول، شوشتر، کارون و مسجدسلیمان تا آخر هفته تعطیل هستند. جمعه دوباره شرایط مورد بررسی قرار میگیرد و برای ادامه تعطیلی و یا بازگشت به شرایط عادی تصمیمگیری میشود».