مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: ایران درخواست فعال شدن مکانیزم ماشه را کرده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز جمعه 3ژوئیه در بیانیه‌ای اعلام کرده است که نامه وزیر امور خارجه ایران در خصوص پایبند نبودن سه کشور اروپایی به برجام و درخواست برای فعال کردن مکانیسم حل اختلافات را دریافت کرده است.

بورل در این بیانیه نوشته است: «امروز نامه‌ای از وزیر امور خارجه ایران دریافت کردم که در آن نگرانی‌های ایران در مورد مسائل مربوط به اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) توسط فرانسه ، آلمان و بریتانیا را در قالب کمیسیون مشترک حل اختلافات از طریق «مکانیسم حل اختلاف» براساس بند 36 ارجاع می داد.»

Advertisement

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اضافه کرده است: همانگونه که قبلا هم گفتم، «مکانیسم حل اختلاف» مستلزم تلاش فشرده و با حسن نیت همه طرف‌هاست. به عنوان هماهنگ کننده «کمیسیون مشترک»، از همه طرف‌های حاضر در برجام انتظار دارم که این فرایند را با چنین روحیه‌ای در چارچوب برجام در پیش بگیرند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با یادآوری پنج ساله شدن برجام تاکید کرد: «برجام یک دستاورد تاریخی برای منع تکثیر تسلیحات هسته‌ای است که بر امنیت منطقه‌ای و جهانی تاثیر می‌گذارد. من همچنان مصمم هستم تا با همکاری همه طرف‌های حاضر در برجام و جامعه بین المللی آن را حفظ کنیم.»

این درحالی است که عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران می‌گوید، به دنبال اقدام سه دولت اروپایی (آلمان، بریتانیا و فرانسه) در ارائه پیش نویس قطعنامه در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و همچنین تداوم عدم پایبندی نسبت به تعهدات بین المللی ناشی از برجام و مصوبات کمیسیون مشترک، محمد جواد ظریف این نامه را برای جوپ بورل فرستاده است.

موسوی افزود، ظریف، در نامه به هماهنگ کننده برجام، «یک بار دیگر موارد عدم پایبندی کشورهای اروپایی را طبق بند 36 برجام به کمیسیون مشترک جهت حل و فصل ارجاع داد.»

تحلیل گران مسائل خاورمیانه در خصوص این اقدام ایران آن را در راستای از بین بردن برجام ارزیابی ندانسته، بلکه هدف ایران از این اقدام را گرفتن سلاح « مکانیزم ماشه» از دست آمریکا و بی اثر سازی آن توصیف می کنند تا بدین ترتیب ایران با تشدید فشار بر کشورهای اروپایی، این کشورها را وادار کند تا میان ایران و آمریکا یکی را انتخاب کنند.

شایان ذکر است که بر اساس بند های 36 و 37 برجام، طرف‌های حاضر در این توافق می‌توانند به کمیسیون مشترک شکایت کنند و این کمیسیون 15 روز فرصت خواهد داشت تا به این شکایت رسیدگی کند. در ادامه در صورتی که این اختلافات حل نشود به وزیران خارجه ارجاع داده خواهد شد. در نهایت و در صورتی که اختلاف حل و فصل نشود٬ موضوع به شورای امنیت ارجاع داده خواهد شد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم