رئیسجمهوری ایران سال 99 را سختترین سال برای این کشور از لحاظ «فشار اقتصادی دشمن و شیوع بیماری» دانست و تاکید کرد که امروز شدیدترین فشار اقتصادی به کشور وجود دارد، فشاری که از سال 97 آغاز و در 98 و 99 بیشتر شد.
ایران یکی از معدود کشورهایی بود که همزمان با شیوع کرونا از قرنطینه کردن شهرها برای جلوگیری از گسترش بیماری کرونا، خودداری کرد. به گفته برخی مسئولان این کشور، نداشتن بودجه کافی به علت وجود تحریمها یکی از مهمترین علل این اقدام بود. امروز نیز رئیسجمهوری این کشور به فشار شدید ناشی از شیوع کرونا و تحریمها اعتراف کرد. بر اساس گزارش خبرگزاری ایرنا، یکشنبه 28 ژوئن 2020، حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، با برشمردن تاثیرات همهگیری بیماری کرونا بر اقصاد دنیا، تاکید کرد که ضربه عظیمی به اقتصاد جهانی وارد شده است.
به گفته او در یک قرن گذشته سابقه نداشته که یک بیماری آنقدر در اقتصاد اثر گذاشته باشد و باعث شود که تولید ناخالص ملی اینقدر کاهش، تورم افزایش و ارزش پول ملی نیز کاهش پیدا کند.
روحانی در ادامه اظهار کرد: «سال 99 سختترین سال کشور از لحاظ فشار اقتصادی دشمن و شیوع بیماری است».
به گفته او این فشار که از سال 97 آغاز شد، در سال 98 و 99 بیشتر شد و امروز شدیدترین فشار اقتصادی به ایران وارد شده است.
او ادعا کرد که دولت تاکنون یک ریال از بانک مرکزی استقراض نکرده در حالیکه در بریتانیا 273 میلیارد پوند استقراض شده است.
گفتنی است، درآمد نفتی ایران، پیش از شیوع ویروس کرونا در این کشور، افت بسیار محسوسی کرده بود و اکنون نیز تحتتاثیر منفی شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد جهانی و تقاضای نفت، بهای نفت ایران نیز همپای سقوط قیمتها در بازار جهانی به پایینترین حد از سال 1999 تاکنون رسیده است؛ این در حالی است که در زمان بسته شدن بودجه 99، قیمت هر بشکه نفت حدود 50 دلار برآورد شده بود و حال اگر قیمت نفت پایینتر از 20 دلار باشد، درآمدهای نفتی کمی که در نظر گرفته شده بود، بسیار کمتر نیز میشود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ایران با بیان اینکه امسال درآمدهای نفتی کاهش مییابد و به 49 تا 50 هزار میلیارد تومان میرسد، اعلام کرد که سازمان برنامه و بودجه منابع جایگزین دیگری برای مولدسازی داراییهای دولتی به منظور استفاده از اسناد خزانه دارد.
بر اساس گزارش خبرگزاری تسنیم، 9 ژوئن 2020، محمدباقر نوبخت با اشاره به بدهیهای چند صد هزار میلیاردی دولت و تلاش برای اداره دولت بدون درآمدهای نفتی اظهار کرد: «همواره حدود 40 تا 50 درصد بودجه از محل درآمدهای نفتی بوده و امسال در بهترین شرایطی که در بودجه پیشبینی شده است، 49 تا 50 هزار میلیارد تومان درآمد از محل فروش نفت است».