رییس بانک مرکزی ایران: به دلیل تحریم‌ها درآمدهای نفتی کاهش یافته است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

عبدالناصر همتی رییس بانک مرکزی ایران در نشستی روز یکشنبه 28 ژوئیه، با بیان اینکه در اداره کشور نباید صرفاً بر درآمدهای نفتی متکی بود، گفت، به دلیل تحریم‌ها، این درآمد نیز کاهش یافته است.

براساس گزارش خبرگزاری تسنیم، همتی در این نشست گفت: «در اداره کشور نباید صرفا به درآمدهای نفتی متکی بود، به دلیل شرایط ظالمانه ناشی از تحریم‌ها، این درآمدها نیز کاهش یافته است.»

رییس بانک مرکزی ایران با تاکید بر افزایش درآمدهای صادراتی این کشور گفت: «در چنین شرایطی باید تلاش کنیم به راهکاری مشترک برای افزایش درآمدهای غیرنفتی و بازگشت ارز حاصل از صادرات بیندیشیم.» او تاکید کرد: «اگر هم صادرکنندگان اعتراضی به نرخ پایه صادراتی محاسباتی در گمرک دارند حداقل 70درصد ارز حاصل از صادرات خود را که پیش از این نسبت به بازگشت آن متعهد شده بودند به کشور بازگردانند.»

او افزود: «شرایط صادرکنندگان و فشارهایی که به لحاظ شرایط تحریمی و زمان دریافت ارز حاصل از صادرات وجود دارد را درک می‌کنیم.»

او گفت، اگر هم صادرکنندگان اعتراضی به نرخ پایه صادراتی محاسباتی در گمرک دارند حداقل 70 درصد ارز حاصل از صادرات خود را که پیش از این نسبت به بازگشت آن متعهد شده بودند را به ایران بازگردانند تا بشود درمورد آن درفرصت مناسب مذاکره و تصمیم گیری کنیم.

قابل ذکر است که رئیس بانک مرکزی ایران 23 ژوئن 2020 در گفتگو با بخش خبری شبکه اول تلویزیون این کشور گفته بود، برای دور زدن تحریم‌ها و خرید کالا هر کاری که لازم باشد، می‌کند و در همین راستا ایران خریدهایش را از طریق شرکت‌های «دوستان عراقی» انجام می‌دهد. این سخنان همتی می‌تواند سند مهمی برای اثبات نقش گروه‌های عراقی در دور زدن تحریم‌ها تلقی شود.

رئیس بانک مرکزی ایران از نقش شرکت‌های عراقی در دور زدن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران پرده برداشت و گفت: « ما پولمان در عراق است و می‌خواهیم خرید کنیم و دوستان عراقی کمک می‌کنند از طریق کانال شرکت‌های آنان خریدمان را از خارج کشور انجام می‌دهیم.»

همتی در این‌باره توضیح داد: « عده‌ای گفتند در سفر به عراق نفت در برابر غذا بوده است این گونه نیست اولاً گاز بوده است، ثانیاً ما پولمان در عراق است و می‌خواهیم خرید کنیم و دوستان عراقی کمک می‌کنند از طریق کانال شرکت‌های آنان خریدمان را از خارج کشور انجام می‌دهیم. بالاخره ما در حدود ۱۴ یا ۱۵ میلیارد دلار دارو و کالای اساسی باید برای مردم تهیه کنیم. من با هر وسیله‌ای شود این کار را انجام می‌دهم.»

او درباره دلایل تلاطم بازار ارز در ایران به تاثیر قطعنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران هم اشاره کرد و گفت: « در اتفاقاتی در دو ماه اول سال به دلیل کرونا اتفاق افتاد و همچنین از نظر ارزش نیز محصولات صادراتی مانند فرآورده‌ها، نفت و پتروشیمی دچار کاهش شدند و بعد از اینکه دوباره این مرزها باز شد و رفت‌وآمدها و ورود کالا به طور جدی راه افتاد، طبیعی بود که ناترازی‌هایی بین عرضه و تقاضای ارز به وجود آمد. همه این موارد و نیز شوک‌های روانی که به دلیل تصمیم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گرفت و قطعنامه‌ای به ناحق علیه جمهوری اسلامی صادر کرد موجب ایجاد جو روانی علیه ایران ایجاد شد.»

همتی مدعی شد که این شوک‌ها موقتی هستند و بانک مرکزی ایران «برای شوک‌های موقتی نمی‌توانیم سیاست‌های پولی خود را تغییر دهیم. تغییر در سیاست‌های پولی باید زمانی فرابرسد که احساس کنیم فروضی که برای پیش بینی تورم داریم که یکی از آنها نیز نرخ ارز است، آن هم نرخ ارزی که برای تولید ما مصرف می‌شود، اگر اینها دچار تغییر شود دخالت می‌کنیم.»

بیشترین بازدید موضوعات مهم