محمدجعفر منتظری، دادستان کل ایران شامگاه یکشنبه 21 ژوئن در مصاحبهای گفت، ابعاد مرگ قاضی منصوری مشکوک است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، دادستان کل ایران در این مصاحبه گفت: «ابعاد مرگ قاضی منصوری ناشناخته و مشکوک و مورد سوال است.» منتظری در این مصاحبه، از پیگیری قضیه مرگ قاضی منصوری، از طریق وزارت خارجه این کشور خبر داده و گفت: «گفته میشود خودکشی کرده و او را کشتند که نمیدانیم».
همچنان خبرگزاری تسنیم به نقل از مرکز رسانه قوهقضائیه ایران گزارش داد، منتظری در پی حادثه مرگ غلامرضا منصوری در رومانی طی نامهای، از آگوستین لازار دادستان کل رومانی خواست موضوع را با سرعت و جدیت پیگیری و نتیجه آن را اعلام کند.
غلامرضا منصوری، قاضی بازنشسته اجراییات بخش لواسانات، سابقه صدور احکام سنگین برای برخی فعالان رسانهای و سیاسی در اواخر دهه هشتاد و اوایل دهه نود در کارنامه خود داشت.
وبسایت رسمی فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران پس از انتشار خبر دستگیری این متهم خواستار پیگرد قضایی علیه او در رومانی به دلیل اقدامهایش در «تهدید آزادی و حقوق روزنامهنگاران» شد، آنتونی بلانگر، دبیرکل این فدراسیون، خواستار آن شد که پیگرد قضایی غلامرضا منصوری بدون استرداد او به ایران در کشور رومانی صورت بگیرد.
این قاضی پیشین متهم به مشارکت در باند رشوهخواری در قوه قضاییه بود و پس از تشکیل دادگاه اکبر طبری، معاون اجرایی صادق لاریجانی، رئیس پیشین قوه قضائیه، مشخص شد که در خارج از ایران به سر میبرد. به گفته مقامهای قضایی او در مرداد سال 1398 از ایران خارج شده بود.
با انتشار خبر دستگیری او در بخارست رومانی توسط پلیس این کشور، خبر آزادی او نیز بلافاصله منتشر شد. بر اساس حکم قاضی دادگاهی در شهر بخارست این متهم تا تاریخ 20 تیرماه تحت شرایط خاصی آزاد شده بود.
اما روز 19 ژوئن، خبر پیدا شدن جسد بیجان او در هتل محل اقامتش جنجالی شد.
منصوری متهم ردیف نهم پرونده قضایی اکبر طبری است. اتهام او دریافت رشوهای بالغ بر 500 هزار یورو بود.
پیش از این، وکیل مدافع قاضی منصوری نیز با بیان اینکه او و خانواده منصوری اعتقاد دارند که او قصد خودکشی نداشت تاکید کرد که موکلش دلایل خوبی برای دفاع از خود داشت و معتقد بود اتهام دریافت رشوه به او وارد نیست.
امیرحسین نجفپورثانی، وکیل مدافع غلامرضا منصوری، 20 ژوئن 2020، درباره مرگ ناگهانی موکلش در رومانی اظهار کرد: «قاضی منصوری چهارشنبه هفته گذشته خودش را به سفارت معرفی کرد و بعد از آقای سفیر اجازه گرفتند و دو شب هم در سفارت حضور داشتند، یعنی از عصر چهارشنبه تا پنجشنبه شب در سفارت حضور داشتند و پنجشنبه شب به دلیل حال نامساعد به بیمارستان منتقل شدند و به محض اینکه به بیمارستان رسیدند، توسط پلیس رومانی دستگیر شدند».
به گفته وکیل منصوری، او یک هفته قبل از مرگش با این وکیل در تماس بودند و نزدیک بعدازظهر به آنها اعلام کرده بود که فعلا او را آزاد کردهاند و پس از ملاقات با یکی از مراجع قضایی رومانی، مشخص شده تا دو ماه دیگر آزاد است تا دادگاهی در رومانی تشکیل شود.
از سوی دیگر، روحالله حسنیان از اعضای جبهه پایداری ایران، با متهم کردن پلیس بینالملل کشتهشدن قاضی منصوری را مربوط به آنها دانست. این عضو جبهه پایداری ایران در رابطه با مرگ مشکوک قاضی منصوری مدعی شد که «غربیها در این موقعیت زمانی بهدنبال موجسواری بر خبری هستند که بتوانند تظاهراتها و نابسمانیهای داخلی خود را تحتالشعاع قرار دهند. واقعیت این است که غربیها نشان دادهاند تحمل مخالفان خود را ندارند و مردم کشورهای غربی به شدت از دولتهایشان ناراضی هستند. طبیعی است که آنها میخواهند با هجمه به سمت جمهوری اسلامی و داغکردن یک خبر پرسروصدا بحرانهای عظیم خود را به حاشیه ببرند».
او در ادامه اداعای خود اظهار کرد: «من که شخصا در چندین کنفرانس بینالمللی شرکت کردهام از رفتار پلیس بینالملل با متهمان اطلاع دارم. پلیس بینالملل متهمان را چنان شکنجه میکند که بسیاری از آنها زیر آن شکنجهها جان میدهند. به صورت میتوان گفت که پلیس بینالملل در مواردی برای کسب اطلاع از موضوعی به خصوص آن قدر متهمان را مورد ضرب و ستم و آزارواذیت قرار داده است که آنها جان خود را از دست دادهاند. من تصور میکنم کشتهشدن آقای منصوری هم مربوط به پلیس بینالملل است و انشگت اتهام به سمت این نهاد است».