استاندار خوزستان، در پاسخ به سوالی درباره کشتار شهروندان در نیزارهای ماهشهر طی اعتراضات سراسری آبانماه 98، آن را «جعلی» خواند و تاکید کرد که «چیزی به نام نیزارها نداشتیم.».
غلامرضا شریعتی دوشنبه 15 ژوئن 2020 در گفتوگو با وبسایت خبری انصافنیوز، کشتار معترضان آبانماه 98 در نیزارهای ماهشهر را رد کرد و گفت: «این یک جعل اساسی است. ما اصلا ماجرای نیزارها نداشتیم».
او با اشاره به اخبار منتشر شده درباره آمار کشتهشدگان این حوادث توسط رسانهها، اظهار کرد: «اگر میگویند اتفاق افتاده، اسامی کشتهشدگان را بدهند».
شریعتی آمار ارائه شده در این زمینه را نیز رد کرد و مربوط به «بدخواهان» خواند.
استاندار خوزستان در پاسخ به سوالی درباره شمار دقیق کشتهشدگان بیان کرد: «من نمیتوانم بگویم و اینها را عنوان کنم، خود دستگاههای متولی اگر صلاح دیدند انجام میدهند».
این در حالی است که سازمان حقوق بشر اهواز، همزمان با اعتراضات آبان 98 گزارشی از طریق منابع محلی و فعالان سیاسی و مدنی منطقه در شهرستان ماهشهر(معشور) تهیه و آن را منتشر کرد.
بر اساس این گزارش، گران شدن سوخت در ایران، تبدیل به جرقهای شده بود که اعتراضات جوانان نسبت به فقر و بیکاری را گسترش داد.
طی این اعتراضات، تعدادی از جوانان راههای ورودی و خروجی شهر را بستند. سپاه پاسداران در 18 نوامبر 2019، در واکنش به این اقدام از تجهیزات نظامی سنگین مانند «دوشکا» استفاده کرد و جوانانی که برای حفاظت جانشان به نیزارها پناه برده بودند را به رگبار بست.
همچنین محمود واعظی رئیس دفتر رئیسجمهوری ایران، 12 دسامبر 2019 در گفتوگو با خبرنگاران، رخ دادن«کشتار ماهشهر» در جریان سرکوب اعتراضات آبان ماه گذشته را تایید کرده بود ولی همزمان ادعا کرد که «افراد مسلح» به سوی معترضان شلیک کردهاند.
واعظی در اینباره گفت: «براساس ویدئوهای در دسترس، تعدادی از افراد مسلح به سوی نیروهای امنیتی و مردم شلیک کردند و این موضوع بسیار عجیب است».
همزمان امیر حسین قاضی زاده هاشمی، عضو هیات رئیسه مجلس ایران نیز فاش کرد که بسیاری از معترضان در «کشتار ماهشهر» در جنوب «خوزستان» جان باختهاند.
به گزارش تابناک، قاضیزاده گفت: « در ماهشهر تعداد زیادی از افراد کشته شدهاند، دقیق میدانیم چه کسانی بودهاند، سلاح از کجا رفته است، میخواستند به خطوط اصلی انتقال انرژی کشور صدمه بزنند بعد آنجا مسئول امنیت آن خطوط باید چه کار میکرد؟ آیا کسی نمیداند وقتی میخواهد به خطوط اصلی انرژی کشور حمله کند چه اتفاقی رخ میدهد؟»
اما عکسها و ویدئوهای که سازمانهای حقوقی و کنشگران تاييد کردهاند، نشان میدهد که يگانهای ویژه امنیتی و سپاه پاسداران، با استفاده از تسلیحات نیمهسنگین مانند تیربارهای دوشکا و همچنین جنگافزارهای سنگین مانند تانک و نفربر به نیزار جراحی در حومه ماهشهر حمله کردند.
در سرکوب معترضان در «کشتار ماهشهر» نیروی دریایی سپاه پاسداران که در بندر ماهشهر مستقر است و همچنین لشکر 7 زرهی مشارکت کردند و لشکر 7 با استفاده از تانکهایش اقدام به محاصره شهرک جراحی و هور مجاور آن کرد.
فعالان اهوازی میگویند که هنوز عدد دقیق کشتهشدگان مشخص نیست ولی تا کنون هویت 24 معترض کشته شده در کشتار ماهشهر از سوی سازمان حقوق بشر اهواز تایید شده است. نیروهای دولتی پس از محاصره نیزار اقدام به انتقال اجساد با کامیون به سوی مقصدی نامعلوم کرده و همین امر مانع مشخص شدن تعداد دقیق کشتهها شد.
علاوه بر کشتهشدگان حادثه هور در جراحی، 14 نفر از ساکنان شهرک کوره که در مجاورت شهرک جراحی است، نیز کشته شدند.
سازمان حقوق بشر اهواز گزارش داده که 5 معترض در اهواز، 5 معترض در خرمشهر (محمره)، دو نفر در آبادان (عبادان)، یک نفر در شوشتر (تستر) و یک نفر در شادگان (فلاحیه) کشته شدهاند.
علاوه بر کشتهشدهها، تعداد نامشخصی از مردم اهواز و شهرهای پیرامون دستگیر شده و تعداد آنها بیش از هزار نفر برآورد شده که در پادگانها، مراکز امنیتی و اطلاعاتی نگهداری میشوند.
فعالان اهوازی تاکید کرد که نیروهای بسیج اقدام به آتش زدن بانکها و خودروهای شخصی مردم کرده تا معترضان را متهم و دستآویز لازم برای سرکوب آنها را ایجاد کنند.
سازمان عفو بینالملل نیز در واکنش به کشتار ماهشهر خواستار اجرای تحقیقی درباره این کشتار شده و تاکید کرد که تعداد کشته بیش از عدد اعلام شده است.
برایان هوک، مسئول گروه اقدام ایران در وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا روز پنجشنبه هفته گذشته گفت: «اخباری از کشته شدن 100 معترض در ماهشهر و انتقال اجسادشان با کامیون وجود دارد».
میشل باشله، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل نیز در سخنانی کشتار ماهشهر را محکوم کرده و گفت: «براساس اطلاعات به دست آمده نیروهای امنیتی اقدام به شلیک با اسلحه سنگین به سوی معترضانی که به هور جراحی گریخته بودند، کرده و این امر باعث کشته شدن حداقل 23 نفر شد».