پدر پویا بختیاری با انتشار شعری در معرض اتهام «عرب ستیزی» قرار گرفت
در پی انتشار اشعاری از سوی منوچهر بختیاری، پدر پویا بختیاری، موجی از جدال در فضای مجازی بر انگیخته شد زیرا برخی این اشعار را برخی «نژادپرستانه و فاشیستی» و برخی دیگر «عربستیزانه» توصیف کردند، هر چند چند ده هزار نفر از ایرانیان بدون در نظر گرفتن متن شعر زیر پُست او لایک گذاشتهاند.

منوچهر بختیاری پدر پویا بختیاری از قربانیان اعتراضات آبان ماه گذشته در صفحه اینستاگرام خود شعری از مصطفی بادکوبهای، شاعری که اشعار عربستیزش مشهور است، منتشر کرده که واکنشهای انتقادی گستردهای در پی داشت.

در بخشی از این شعر آمده است: «خیز و از پاکی سیاوش برخوان ... جز فریدون و بجز پور و پشن هیچ مگو///دل من نیز سرای موهوم عرب ...بگذر از تازی و از رنج و مهن هیچ مگو».
روزنامهنگاری به نام امیر ابتهاج درباره این اشعار در صفحه تویئترش نوشت: «متنی که منوچهر بختیاری، پدر زندهیاد پویا بختیاری در اینستاگرام نوشته، سراسر فاشیستیست. خیلی ساده و صریح تقسیمبندی افراد به نژادشون و برتر دونستن نژاد خود، نژادپرستانهست.»
متنی که منوچهر بختیاری، پدر زندهیاد پویا بختیاری در اینستاگرام نوشته، سراسر فاشیستیست.
— amir ebtehaj (@amirebtehaj) May 24, 2020
خیلی ساده و صریح تقسیمبندی افراد به نژادشون و برتر دونستن نژاد خود، نژادپرستانهست. pic.twitter.com/8LGWI3Lh2R
کاربر دیگری به نام سیاوش حسام هم نوشت: «پست جدید آقای منوچهر بختیاری، پدر جان باخته پویا بختیاری، نمونه کامل نژادپرستی و #ناسیونالیسم کور منحط است که نهایتش فاشیسم است، پویا بختیاری یک جان باخته است، مانند هزاران جان باخته و سربدار دیگر نه به فاشیسم نه به نژادپرستی، نه به نژادپرستی و عرب هراسی و تنفر از عرب !»
پست جدید آقای منوچهر بختیاری،پدر جان باخته پویا بختیاری، نمونه کامل نژادپرستی و #ناسیونالیسم کور منحط است که نهایتش فاشیسم است
— Siavash Hesam (@Siavash_Hesami) May 24, 2020
پویا بختیاری یک جان باخته است ،مانند هزاران جان باخته و سربدار دیگر نه به فاشیسم نه به نژادپرستی،
نه به نژادپرستی و عرب هراسی و تنفر از عرب ! pic.twitter.com/5xAjIvJ4pY
منوچهر بختیاری پس از آن وارد فضای شبکههای اجتماعی شد که پسرش پویا بختیاری در 25 آبان 1398 در مهرشهر کرج کشته شد. منوچهر بختیاری، پدر پویا بختیاری پس از مرگ پسرش تلاشهای زیادی برای زنده نگاه داشتن یاد فرزندش و دیگر کشتهشدگان اعتراضات آبان ماه 98 انجام داد و بارها از سوی نهادهای امنیتی ایران تحت فشار قرار گرفته و بازداشت شد.
برخی کاربران عرب اهوازی و دیگر فعالان قومیتهای ایرانی نیز به شدت به این پست عکسالعمل نشان داده، ضدیت با هرکدام از نژادها را در تضاد با برابری قومیتها در ایران و در تناقض با آن دانستند.
منوچهر بختیاری که خود از قومیت بختیاری است، پیشتر مطلبی در ضدیت با نژادها یا قومیتهای دیگر منتشر نکرده است، او اما هنوز نسبت به اعتراضات به شعر عرب ستیز بادکوبهای واکنش نشان نداده است.
شورای ملی ایران نیز بدون در نظر گرفتن مضمون «عربستیز» آنچه را آقای بختیاری منتشر کرده، آن را باز نشر کرده است.
عربستیزی در ایران
با اینکه چند میلیون از شهروندان ایرانی در استانهای ثروتنمد جنوبی، عرب هستند و کشورهای عربی از غرب و جنوب در همسایگی این کشور قرار دارند، با این همه هر از چندی اشعار، شعارها و برنامههایی تلویزیونی با مضامینی «عربستیز» رواج پیدا میکند که از مصادیق واضح نژادپرستی است.
بادکوبهای که منوچهر بختیاری شعر او را در صفحه اینستاگرامی خود بازنشر کرده بیشتر با شعر «خدای عرب» بیمحابا اعتقادات عربستیز خود را در قالب شعر منعکس کرد.

در این شعر آمده است: «مرا به قعر جهنم ببر خدای عرب به شرط آنکه نیاید در آن صدای عرب». این شعر با واکنش شدید عربهای اهوازی روبهرو شد.