یک فعال سیاسی ایران: پیشنهاد استفاده از روغن بنفشه و ادرار شتر از خرافهگویی هاست
مصطفی معین یک فعال سیاسی ایرانی سهشنبه 21 آوریل به آنچه که و «خرافه زدائی از دین، سیاست و طب» عنوان میکند، واکنش نشان داد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، مصطفی معین پزشک و فعال سیاسی در صفحه اینستاگراماش نوشت: «چندی است که فضای مجازی آلوده مطالب و ادعاهای موهوم و خرافی برای درمان کرونا و هزار و یک درد و بیماری دیگر با "طب سنتی"، "طب اسلامی"، "طب النبی"، "طب الصادق"، "طب الرضا"، "طب ایرانی" شده است! همینطور رویکردهای غیر علمی و اظهارنظرهای غیر کارشناسانه در زمینههای پزشکی و از جمله کرونا را از زبان برخی بلندپایگان سیاسی شاهد هستیم!»
او در ادامه نوشت: «درمان بیماریها با خوردن خون جوجه تیغی، دود کردن عنبر نسارا یا پشکل الاغ، به کارگیری شیاف روغن بنفشه، نوش جان کردن ادرار شتر، تاکید بر عدم رعایت توصیههای بهداشتی پزشکان برای پیشگیری از کرونا و عدم درمان داروئی آن از جمله آن خرافه پراکنی ها است!»
معین افزود: «سئوال اینجاست که آیا دولت و حاکمیت، وزارت بهداشت و نیز نخبگان و صاحبنظران دینی، علمی و پزشکی نسبت به خسارتی که از این طریق به مذهب، فرهنگ عمومی و سلامت جامعه وارد میشود نباید موضع گیری و اقدام قاطع نمایند؟»
انتشار گسترده سومین توصیه پزشکی حامیان طب اسلامی در ایران برای درمان کرونا مبنی بر نوشیدن ادرار شتر با واکنش مقامهای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سازمان نظام پزشکی این کشور روبهرو شد.
روز یکشنبه هفته جاری مهدی سبیلی، مدیر انجمن موسوم به علمی آموزشی «طبالصادق»، ایران با انتشار ویدیویی در یک اصطبل نگهداری شتر اقدام به نوشیدن ادرار این حیوان در مقابل دوربین کرده و از مردم خواست، برای درمان و مقاومت برابر کرونا آن را به صورت «گرم و تازه» بنوشند.
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز دوشنبه 20 آوریل در واکنش به انتشار این ویدیو گفت: «هر فردی میتواند به اصطبل برود و هرچیزی را مصرف کند، اما هیچکدام از این موارد مورد تایید وزارت بهداشت نیست.» او با اشاره به این که «وزارت بهداشت ناظر بر حریم خصوصی مردم نیست»، از عدم ورود به این مساله خبر داد.
اما این اظهارات سخنگوی وزارت بهداشت ایران با واکنش کامبیز نوروزی، حقوقدان و وکیل دادگستری، مواجه شد. او انتشار فیلم و توصیه به مردم به نوشیدن ادرار شتر به صورت عمومی را به حریم خصوصی «مطلقا بیربط» دانست و در حوزه مسائل عمومی عنوان کرد.
نوروزی همچنین از «ناتوانی و بیبضاعتی» وزارت بهداشت در مقابله با این اقدام انتقاد کرد.
قبل از این نیز عباس تبریزیان، که با عنوان «پدر طب اسلامی» در ایران شناخته میشود، در توصیه به شیاف روغن بنفشه برای درمان کرونا کرده بود.
قابل ذکر است که یکی از روحانیون به نام مرتضی کهنسال مدعی طب اسلامی که بدون رعایت نکات بهداشتی و پیشگیرانه ابتلا به کرونا وارد بیمارستان شده بود و از روشهای «طب اسلامی» برای درمان بیماران استفاده کرده بود، 3 آوریل 2020 بازداشت شد. این روحانی ویدیوهایی از خود در شبکههای اجتماعی منتشر کرد که نشان میداد بدون لباس ایزوله، دستکش و ماسک، وارد بخش بستری بیماران کرونا بیمارستان بهشتی شهر انزلی شده و در آنجا ماسک بیماران را کنار زده و عطری را که مدعی بود «مال پیغمبر است» با دست خودش به دهان و لب آنها میمالید و از آنها میخواست آن را استنشاق کنند!
او سپس چند بیمار را بغل و عکس و فیلم گرفته بود تا راههای کنترل و پیشگیری از ابتلا به کرونا را زیر سوال ببرد.
پس از آن، یکی از بیماران با 30 سال سن که تحت مداوای این روحانی قرار گرفته بود، در حالی که قبل از ملاقات این روحانی حال عمومی مساعدی داشت، دچار تنگی نفس شدید شد و با وخامت حال به ICU انتقال یافت و ساعاتی بعد جان باخت. این اتفاق باعث صدور حکم بازداشت مرتضی کهنسال شد.