سخنگوی وزارت بهداشت ایران اعلام کرد که در این کشور، بیش از 58226 نفر مبتلا و 3603 نفر قربانی شدند.
در حالی دولت ایران تصمیم به آغاز دوباره فعالیتهای اقتصادی پس از پایان تعطیلات نوروز گرفته که آمار رسمی از بیماران کرونا نشان دهنده افزایش تعداد مبتلایان و قربانیان کووید 19 در این کشور است.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، یکشنبه 17 فروردین 1399، کیانوش جهانپور، با بیان اینکه از دیروز تا امروز، 2483 بیمار جدید مبتلا به کووید 19 در ایران شناسایی شد، گفت: «با احتساب موارد جدید، مجموع بیماران کووید19 در کشور به 58226 نفر پس از آزمایش تشخیصی روی 189790 رسیده است».
به گفته او، در طول 24 ساعت گذشته، 151 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع قربانیان این بیماری به 3603 نفر رسیده است.
جهانپور، تعداد بهبودیافتگان این بیماری را 22011 نفر اعلام کرد که 4057 نفر از آنها در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
گفتنی است، در جلسه امروز ستاد ملی مبارزه با کرونا، مصوبات جدیدی برای آغاز دوباره فعالیتهای تولیدی و اقتصادی توسط رئیسجمهوری اعلام شد.
بر اساس گزارش رسانههای ایران، حسن روحانی، آغاز فعالیتها در استان تهران را از 30 فروردین، با رعایت همان پروتکلهای بهداشتی و نظارت در این زمنیه دانست.
به گفته او، در تهران از هفته آینده یعنی 23 فروردین، دو سوم کارمندان ملزم به حضور سر کار خواهند بود و یک سوم مخیر هستند که سر کار باشند یا خیر و مسئولان ادارات هستند که در این زمینه تصمیمگیر هستند. نتیجه مثبت افراد مبتلا به کرونا ویروس، باید به محل کار شخص مبتلا اطلاعرسانی شود.
روحانی در ادامه گفت: «خودروهای شخصی ضمن اینکه در داخل استان محل زندگیشان حرکت آنها آزاد است اما آزادی تردد بین استانها تا 30 فروردین همچنان ممنوع است و این ممنوعیت باید مورد مراعات قرار گیرد».
او از تعطیلی آموزش و پرورش و اماکن مقدسه تا 30 فروردین خبر داد.
این در حالی است که حسن اینانلو، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی البرز، روز گذشته در جمع خبرنگاران با بیان اینکه طی مدت اخیر همه ما متوجه شدهایم که کرونا بیماری نیست که با دو هفته قرنطینه ریشهکن شود، خواستار ادامه قرنطینه با الگوبرداری از چین شد.
او پیامدهای آزاد شدن فعالیتهای اقتصادی را «فاجعهبار» دانست که منجر به ابتلای دو سوم جمعیت به کرونا و واکسیناسیون جمعی میشود.
اینانلو در این باره توضیح داد: «در ابتلای دو سوم از جمیعت فرض بر این است که 10 تا 20 درصد مبتلایان بستری میشوند و از بین بستری شدگان 10 درصد فوت میکنند».
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی البرز با طرح این فرض که حدود 60 میلیون نفر در ایران به کرونا مبتلا و از این 60 میلیون نفر 10 میلیون نفر بستری شوند گفت: «از بین این 10 میلیون نفر یک میلیون نفر فوت میکنند که این یک فاجعه بزرگ برای کشور خواهد بود».