همزمان با افزایش بیماران کرونایی در ایران؛ تردد در جادهها 17 درصد بیشتر شد
گزارشهای رسمی در ایران نشان میدهد در حال حاضر به جز جادههای مسدود و ممنوع، بقیه جادههای مواصلاتی در این کشور باز است و طی شبانهروز گذشته، در جادههای برونشهری، نسبت به روز قبل 17.7درصد افزایش تردد رخ داده است.
در حالی که سازمان جهانی بهداشت درباره عجله در رفع قرنطینه به کشورها هشدار داده، در ایران که پیش از آن، اقدام جدی برای این کار صورت نگرفته بود و شهروندان خود قرنطینه خانگی را برای حفظ سلامتی انتخاب کردند، برخی از اقدامات دولت نشاندهنده بیتوجهی به راههای پیشگیری از ابتلا به کرونا است.
خبرگزاری ایرنا، شنبه 4 آوریل 2020 به نقل از «مرکز مدیریت راههای ایران» اعلام کرد که تردد در جادههای برونشهری در شبانهروز گذشته بیش از 17 درصد افزایش داشته است.
براساس این گزارش، تصاویر دریافتی از دوربینهای نظارتی، سامانههای ترددشمار و گشتهای شعب راهداری سراسر ایران، نشان میدهد که در حال حاضر، به استثنای جادههای مسدود و ممنوع، مابقی جادههای مواصلاتی در ایران باز و تردد در آنها به روال عادی در جریان است.
در شبانهروز گذشته، بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی از دو هزار 297 ترددشمار فعال در جادههای برونشهری، نسبت به روز قبل 17.7 درصد افزایش تردد روی داده است.
بر اساس این گزارش، وسایل نقلیه سنگین 14.6 درصد در ایجاد تردد نقش داشتند و اوج تردد بین ساعات 18 تا 19 و کمترین تردد بین ساعات 4 تا 5 صورت پذیرفته است.
در ادامه این گزارش آمده است که وضعیت جادههای شمالی از جمله چالوس، هراز، فیروزکوه، آزادراه تهران-شمال و آزادراه قزوین-رشت (رفت و برگشت) روان بوده است.
این در حالی است که رسانههای ایران امروز تصاویری را از خیابان آزادی تهران منتشر کردند که نشان میدهد یک روز پس از پایان تعطیلات نوروزی، ترافیک سنگین در این مکان ایجاد شده است.
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت ایران، درباره وضعیت بیماری کرونا در تهران و همچنین ترافیک امروز سطح این شهر، ابراز نگرانی کرد.
او امروز به خبرگزاری ایسنا گفت: «از نظر ابتلا هنوز در تهران نگران هستیم. از آنجایی که تهران نقش کلیدی ارتباطی با سایر استانها دارد، هرگونه وجود و شیوع ویروس حتی در حد متوسط هم میتواند باعث انتشار به سایر شهرها و به ویژه شهرهای اطراف تهران شود که تبادل زیادی از نظر اشتغال دارند».
حناچی سطح ترافیکی که امروز در سطح شهر تهران بود را نگرانکننده دانست به این دلیل که هر یک از افراد میتوانند ویروس را به خانه یا محل کار ببرند.
گفتنی است، با وجود آمار بالای مبتلایان و فوتیها در ایران، مقامات این کشور همواره با قرنطینه شهرها و حتی قم که کانون کرونا در ایران بود، مخالفت کردند.
به نظر میآید یکی از مهمترین دلایل این تصمیم دولت، فشار اقتصادی است که تحریمهای آمریکا به ایران وارد کرده است که توانایی این کشور برای تامین هزینههای لازم در زمان قرنطینه را دشوار کرده است.
بر اساس گزارش اعتماد، پیروز حناچی، شهردار تهران، 18 مارس خطاب به شهرداران کلانشهرهای جهان درباره دلیل قرنطینه نشدن پایتخت ایران، تحریمها را تاثیرگذار دانست و گفت: «امکانات ما برای تهیه نیازهای دارویی و بهداشتی و درمانی محدود شده است».
بر اساس گزارش همشهریآنلاین، حیدرعلی عابدی، نماینده مردم اصفهان در مجلس ایران نیز گفت: «اینکه برخی میگویند باید شهرها را قرنطینه کنیم باید توجه داشته باشند که قرنطینه یک شهر، ضروریاتی لازم دارد. اگر بخواهیم شهرها را قرنطینه کنیم مایحتاج عمومی مردم دچار مشکل میشود و در ایران شرایط قرنطینه تعاریف خاص خود را دارد و این موضوع را نباید با دیگر کشورها مقایسه کرد».
دولت ایران، پیش از این، در یکی از جلسههای هیئت دولت رسما تاکید کرد که نه تنها برنامهای برای قرنطینه شهرها در روزهای گذشته وجود نداشته که حتی در روزهای آینده نیز چنین برنامهای در دستور کار قرار ندارد و در ایام نوروز هم خبری از قرنطینه شهرها نخواهد بود.
این تصمیم در حالی گرفته شده که بسیاری از کشورهای درگیر با کرونا، سیاستهای خود را به سمت قرنطینه شهرها بردهاند و این تنها راهکاری است که برای جلوگیری از گسترش این بیماری به کار میرود.
علاوه بر قرنطینه نشدن شهرها در ایران، برخی بانکها در روزهای شیوع کرونا با انجام اقداماتی مانند برداشت بدون رضایت از حساب مشتریان به بهانههای مختلف، آنها را مجبور میکنند که در شعب حضور یابند.
خبرگزاری ایرنا امروز گزارش داد، در حالی که بانکها یکی از محلهای اصلی انتقال ویروس کرونا به شمار میآیند و بیش از 30 نفر از کارکنان بانکها به علت کرونا جان باختهاند، در هفتههای اخیر تلاشهای زیادی برای دور کردن مشتریان از شعب انجام شده است.
اما برخی بانکها بدون توجه به این مساله با انجام اقداماتی مانند برداشت از حساب مشتریان به بهانههای مختلف، مشتریان را همچنان برای حضور در شعب دعوت میکنند.
بانکها با ارسال پیامک از مشتریان خواستهاند تا اگر تمایلی برای دریافت پیامک تراکنش ندارند به شعبه مراجعه کنند. بدین ترتیب یا مشتریان ناچار هستند ریسک انتقال ویروس کرونا را پذیرفته و به شعب بانکها بروند یا اینکه از ترس این بیماری، قید پول خود را بزنند.