رهبر جمهوری اسلامی، با بیان اینکه در سال 98 علاوه بر استقبال صاحبنظران از شعار «رونق تولید»، در عمل نیز از آن استقبال شد و با کار و تلاش دستگاههای مختلف، «تولید» تا حدودی به راه افتاد، اعلام کرد که این شعار در زندگی مردم «محسوس» نشد.
آغاز سال نوی شمسی همیشه فرصتی برای رهبر جمهوری اسلامی بوده تا با نامگذاری این سال، حرکت سازمانها و نهادها در طول آن سال را در ایران جهتدهی کند. وی سال 1399 را نیز سال «جهش تولید» نامید. بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، جمعه 20 مارس 2020، علی خامنهای در پیامی به مناسبت آغاز سال 1399 هجری شمسی، سال 98 را سالی پرتلاطم برای ملت ایران دانست که با «سیل آغاز و با کرونا تمام شد» و در طول سال نیز حوادث گوناگونی مانند «زلزله و تحریمها» را به همراه داشت.
وی اوج این حوادث را کشته شدن قاسم سلیمانی توسط آمریکاییها دانست و افزود: «سال قبل، سال سختی بود و گرفتاریهای مردم نیز کم نبود اما در کنار سختیها، سربلندیهای بعضاً بیسابقهای وجود داشت و ملت ایران واقعاً خوش درخشید».
خامنهای، به حوادث آبانماه که در پی افزایش قیمت بنزین روی داد و باعث کشته شدن تعداد زیادی در شهرهای مختلف شد، اشارهای نکرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز که آن را در 23 دسامبر 2019، منتشر کرد، به نقل از «سه منبع نزدیک به حلقه اطرافیان» علی خامنهای «و یک مقام چهارم» نوشت که رهبر جمهوری اسلامی که چند روز پس از آغاز اعتراضات آبان «بیقرار شده بود» با جمع کردن مقامات ارشد «امنیتی و دولتی» خود، دستور داد: «هر کاری که لازم است برای متوقف کردن آن انجام دهید».
یکی از این منابع به رویترز گفته است که آیتالله خامنهای در این جلسه که روز یکشنبه 17 نوامبر برگزار شده بود اظهار کرد که «جمهوری اسلامی در خطر است. به هر شکلی شده به اعتراضها پایان بدهید. دستور من این است».
به نوشته رویترز «این دستور خونینترین سرکوب معترضان را از زمان انقلاب اسلامی در سال 1979 را راهاندازی کرد».
این خبرگزاری نوشت که «در حدود کمتر از دو هفته ناآرامیها که از 15 نوامبر آغاز شد، حدود 1500 نفر کشته شدند».
رهبر جمهوری اسلامی در ادامه سخنان خود از همکاری مردم در تولید و توزیع اقلام بهداشتی و ضدعفونی کردن معابر تشکر کرد و «پاداش الهی» را به آنها وعده داد.
وی مدعی شد که بر اساس گزارشهای موثق برخی از کارخانههای راکد یا تعطیل، افزایش ظرفیت تولید داشته و افزود: «این گزارشها نشان میدهد در سال 98 علاوه بر استقبال صاحبنظران از شعار رونق تولید، در عمل نیز از آن استقبال شد و با کار و تلاش دستگاههای مختلف، تولید تا حدودی به راه افتاد البته اثر آن در زندگی مردم محسوس نشد».
خامنهای تاکید کرد که باید با کار 10 برابری، تولید به جایی برسد که در زندگی مردم اثر بگذارد و استفاده از بازار فروش 80 میلیونی در داخل و ارتباط با فروش و بازارهای خارجی را باعث پایان مشکلات اقتصادی دانست که نهایتا تحریمها را به نفع کشور تمام خواهد کرد.
وی با جمعبندی سخنانش در خصوص نیاز قطعی کشور به تولید، سال 99 را سال جهش تولید نامگذاری کرد و خطاب به دستاندرکاران تأکید کرد: «جوری عمل کنید که با جهش تولید، تغییری محسوس در زندگی مردم به وجود آید».
گفتنی است، مرکز پژوهشهای مجلس ایران، تخمین زد که در بهترین حالت رشد اقتصادی در ایران به منفی 4.5 درصد نزول خواهد کرد. این در حالی است که در سناریوی بدبینانه اقتصاد ایران با عقبگرد 5.5 درصدی، سال آتی را به پایان خواهد رساند. بررسی بازوی پژوهشی مجلس حاکی بیشترین ضربه از تحریمها را مربوط به از دست رفتن یک سوم از تولیدات نفتی دانست.
این مرکز پژوهش، همچنین از رشد منفی در تولید فلزات اساسی و صنایع غذایی در سال 1398 خبر داده بود.