رئیس مرکز مطالعات بلوچستان در لندن، در مقالهای که نسخهای از آن را در اختیار العربیه فارسی گذاشت، نقش سپرده شده به نظامیان ایرانی برای مبارزه با انتشار کروناویروس در ایران را مورد انتقاد قرار داد.
عبدالستار دوشوکی، در این مقاله با بیان اینکه ایران تنها کشور جهان است که مدیریت ستاد مقابله با ویروس کرونا را به نیروهای مسلح و نظامیان سپرده در این باره نوشت: «بعد از درخواستهای مکرر مبنی بر اینکه رئیسجمهور باید شخصا مدیریت ستاد بحران را در اختیار بگیرد، آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی با صدور فرمانی حیرتآور به سردار سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، فرماندهی ستاد مبارزه با ویروس کرونا را به نظامیان سپرد».
وی با انتقاد از این فرمان رهبر جمهوری اسلامی، تاکید کرد که فرماندهی این ستاد باید به «دولت یا وزارت بهداشت یا دانشگاههای علوم پزشکی یا جمعیت هلال احمر ایران یا جامعه پزشکی و پرستاری» سپرده میشد.
دوشوکی با اشاره به متن فرمان خامنهای که خواستار تشکیل «قرارگاه بهداشتی و درمانی» برای پیشگیری هر چه بیشتر از شیوع کرونا و لزوم هماهنگی این قرارگاه با دولت و وزارت بهداشت و درمان شده بود، «خمیره معنایی و جوهر ذاتی این دستور» را به معنای لزوم فرمانبرداری دولت و وزارت بهداشت و درمان از این قرارگاه عنوان کرد.
وی دلیل این تصمیم رهبر جمهوری اسلامی را اعتقاد او به «حمله بیولوژیک» شیوع کرونا در ایران دانست.
دوشوکی، اولین استراتژی جمهوری اسلامی در مواجهه با شیوع کرونا را «انکار واقعیت» و «پنهانکاری» عنوان کرد که جواب نداد.
به گفته وی، دومین استراتژی «توسل به سازههای ضدکرونایی احرام و اماکن مقدس» بود که آنها نیز با «ناکارایی» تعطیل شدند.
دوشوکی در ادامه مقاله خود، با اشاره به اقدام سپاه پاسداران در برپایی بیمارستانهای صحرایی، این بیمارستانها را معمولا متشکل از «یک چادر و چند تخت و چند بسیجی» توصیف کرد که در روستاهای محروم برای چند روزی با «سوزن و قرص درمانی مجانی» به قصد قدرتنمایی سپاه ساخته میشود.
رئیس مرکز مطالعات بلوچستان در لندن، با بیان اینکه جمهوری اسلامی خود را تافته جدا بافته نه تنها از بقیه دنیا بلکه از علم و عقل و عقلانیت میداند، به کارگیری چنین روشی را به دور از «علم و عقلانیت و تجربه بشری» قلمداد کرد.
وی با ابراز تاسف از عدم حضور دکتر یا سیاستمدار در اولین جلسه «قرارگاه بهداشتی و درمانی نیروهای مسلّح» از حضور سرداران و سرلشکریان که افراد نظامی هستند در این جلسه انتقاد کرد و از لزوم تابعیت وزارت بهداشت از آنها خبر داد.
رئیس مرکز مطالعات بلوچستان در لندن، اینگونه سیاستها را «مرگآور و غیرعلمی و تمهیدهای وقفهآفرین» دانست که باعث تاخیر و ابطال وقت «حساس و حیاتی» برای «پیشگیری کرونا» میشوند.
وی به کارگیری چنین شیوهای را علاوه بر «تحمیل هزینههای دردآور جانی و اقتصادی سنگین» باعث عیان شدن «سردرگمی و آشفتگی مسئولین جمهوری اسلامی» عنوان کرد که «به هم ریختگی و سراسیمگی راهبردی مسئولین» را نیز نشان میدهد.
دوشوکی با یادآوری این گفته رهبر جمهوری اسلامی که «مسئله ویروس کرونا یک مقوله فوقالعاده نیست و نباید آنرا خیلی بزرگ کرد»، بیان کرد: اگر مسئله بزرگی نیست پس چرا با گم کردن سوراخ دعا، فرایند و فرماندهی مقابله با آن به نیروهای مسلح و سپاه واگذار شده است؟ حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران در مراسم سخنرانی خویش در استان کرمان نیز با تاکید به اینکه درگیر یک نبرد بیولوژیک از سوی آمریکا هستیم، عواقب تعلل و ندانم کاریهای مسئولین جمهوری اسلامی را به «تهاجم بیولوژیکی آمریکا» نسبت داد و گفت در مقابل «این تهاجم» به زعم وی، قاعدتا باید نیروهای مسلح (بخوان سپاه) در خط مقدم استراتژی مقامت قرار بگیرند».
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی در وانفسای خویش بیم از مزاج خیزش خواه مردم ناراضی و «موتاسیون لجامگسخته اجتماعی» دارد، تصریح کرد: «به همین دلیل و بر اساس این دکترین غلبه یافته سپاه در راس حاکمیت، هر کسی که کوچکترین اعتراض یا انتقادی نسبت به عملکرد نظام در مورد کرونا داشته باشد، به عنوان ستون پنجم و همراه با آمریکا شدیدا سرکوب خواهد شد. زیرا از نظر نظامیان و راس هرم قدرت در ایران تهاجم بیولوژیکی آمریکا به مثابه یک جنگ در جریان است».