ویدیویی که اخیرا در شبکههای اجتماعی نشر شده نشان میدهد که اتهامات برخی از فعالان ایرانی از روز چهارشنبه 19 فوریه، علیه مقامات ایران، با توجه به شمار واقعی مبتلایان به ویروس کرونا، اتهامات درستی است.
کلیپهای ویدئویی از بیمارستانی در شهر قم، نشان از آشفتگی و در عین حال، سرپوشگذاری در تعامل با این پرونده و شمار مبتلایان به ویروس کرونا داشت.
یک پرستار در بیمارستان روحانی قم، در کلیپ ویدئویی منتشر شده از سوی رسانههای ایرانی، فاش ساخت که دستکم 4 نفر در این بیمارستان، قرنطینه شدند.
کلیپهای ویدئویی از داخل بیمارستان کامکار قم، مرکز اصلی قرنطینه افراد مبتلا به کرونا، نشان میدهد که هیچ گونه امکانات ویژهای برای محافظت از بیماران و حتی پرسنل بیمارستان، فراهم نشده است. پیشتر منابع خبری گزارش دادند که 25 فرد آلوده به ویروس کرونا در بیمارستانی در قم در مرکز مراقبتهای ویژه، بستری شده اند.
به تعلیق در آمدن تجمعهای مذهبی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری ایسنا، مقامات بهداشت و درمان ایران، پنجشنبه 20 فوریه، خواستار تعلیق همه مجالس مذهبی در شهر قم شدند که این امر پس از تأیید ابتلای دو نفر دیگر به ویروس كرونا در این شهر و به دنبال مرگ دو نفر در این هفته در اثر ابتلاء به این ویروس، اعلام شد.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت ایران، در مجموع ابتلای سه نفر دیگر به این ویروس نیز تأیید شد.
کیانوش جهانپور، مدیر دفتر روابط عمومی وزارت بهداشت ایران، در توییت خود نوشت: «آزمایشها نشان داد که دو نفر در قم و یکی نفر اراک، حامل ویروس کرونا هستند که به این ترتیب، مجموع شمار موارد تایید شده در ایران به پنج مورد میرسد.»
وی همچنین خاطرنشان کرد: «مسئولان بهداشتی، خواستار توقف کلیه مجامع مذهبی شیعه در شهر قم شدند که در حدود 120 کیلومتری جنوب تهران واقع شده است».
شش مبتلا به ویروس از جمله یک پزشک
در همین حال، این خبرگزاری به نقل از جهانپور گفته است که همه مبتلایان، ایرانی هستند و حامل کرونا در مرکز شهر اراک، پزشکی از اهالی قم است.
در حالی که محمد مهدی جویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای عفونی در وزارت بهداشت ایران، با تاکید بر این که سفر هیچ یک از افراد مبتلا به کرونا، به چین و یا تماس آنها با هر کسی که به آنجا سفر کرده است، اثبات نشده، افزود: «وزارت بهداشت در حال بررسی موضوع است».
نامهای درز داده شده از وزیر کشور
این درحالی است که ایرانیها طی دو روز گذشته در حال به اشتراک گذاشتن نامهای در شبکههای اجتماعی هستند که گفته شده، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور ایران طی این نامه به سعید نمکی وزیر بهداشت ایران توصیه کرده، تا پایان انتخابات پارلمانی آینده، هیچ مورد ابتلاء به کرونا در کشور را اعلام نکند.
در این نامه که موثق بودن آن تائید نشده، آمده است: «با توجه به توصیههای رهبر معظم انقلاب در مورد ترغیب مردم به شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی تا حد امکان و جلوگیری از هرگونه تأثیر در میزان مشارکت شهروندان در انتخابات مجلس در روز جمعه، اعلام ابتلاء به ویروس به بعد از انتخابات موکول شود.»
وزیر کشور در این نامه همچنین توضیح داد كه «شمار زیادی از ناظران صندوقهای رایگیری، از ترس از آلوده شدن به کرونا، از مشاركت در روند انتخابات، خودداری كرده اند.»
تاکنون پاسخ رسمی از طرف دولت ایران در مورد درستی یا غیر موثق بودن این نامه مطرح نشده اما کیانوش جهانپور، مدیر دفتر روابط عمومی وزارت بهداشت ایران ، چهارشنبه گذشته، صحت نامه انتشار یافته دیگری را در شبکه های اجتماعی، مبنی بر اصابت45 شهروند ایرانی به کرونا نفی کرد و گفت: «این نامه، جعلی است»