ایران در لیست سیاه FATF قرار گرفت؛ عباس موسوی: سیاسی‌کاری است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

در پایان جلسات روز جمعه در پاریس، گروه بین المللی اقدام مالی (FATF)به دلیل عدم رعایت قوانین بین المللی در برابر پولشویی و تأمین مالی تروریسم، ایران را در لیست سیاه قرار داد.

این تصمیم پس از آخرین مهلت برای ایران در نشستی با حضور بیش از 800 نماینده از 205 کشور جهان و نمایندگان سازمان های بین المللی مانند سازمان ملل، صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در این جلسه گرفته شد.

Advertisement

این تصمیم پس از گرفته شد که بیش از سه سال از زمان اخطار تیم مالی به ایران می‌گذرد. در این اخطار گروه ویژه اقدام مالی از تهران خواسته بود تا توافق نامه‌های تأمین مالی تروریسم را تصویب کند.

در بیانیه عمومی صادر شده در اکتبر سال 2019، این گروه برای تصویب لوایح مربوط به مبارزه با پولشویی و مبارزه با تأمین مالی تروریسم، چهار ماه به ایران فرصت داده بود.

از میان چهار لایحه‌ای که FATF درخواست کرده بود، ایران قبلاً دو مورد را پذیرفته بود، اما دو مورد دیگر توسط شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام رد شده بود و به دلیل مخالفت این دو نهاد، به مجلس بازگردانده شد.

طی ماه‌های گذشته، تندروان در ایران به دنبال رد نهایی دو لوایح باقیمانده، پالرمو (کنوانسیون بین المللی علیه تأمین مالی جرایم سازمان یافته فراملی) و کنوانسیون تأمین مالی تروریسم (CFT) بودند.

در همین حال، حسن روحانی در تلاش بود تا با تصویب کلیه قوانین FATF از طریق همکاری با مجلس، بخشی از فشارهای بین المللی و تحریم‌های مالی بر روی ایران را کاهش دهد.

اما تندروهای ایرانی بارها گفته‌اند که تعهدات FATF مانع ارسال وجوه به گروههایی در منطقه مانند حزب الله لبنان و حماس می‌شود که مورد حمایت رژیم هستند.

این در حالی است که این گروه‌ها توسط ایالات متحده آمریکا به عنوان گروههای تروریستی بین المللی شناخته می‌شوند.

واکنش ایران

عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه ایران در گفت‌گو با خبرگزاری تسنیم، در واکنش به قرار گرفتن نام ایران در لیست سیاه کارگروه مالی fatf گفت: «ما از دو سال و نیم گذشته تمامی مصوبات که مرتبط با کار گروه مالی اقدام مشترک موسوم به fatf بوده را اجرا کرده‌ایم.»

او افزود: «سازوکارهای بین‌المللی دارای برخی ویژگی‌های مثبت و در عین حال برخی ویژگی‌های منفی هستند که قرار دادن ایران در لیست سیاه نیز یکی از ویژگی‌های منفی این سازوکار است. علی رغم اجرای تمامی مقررات این سازکار به ویژه در حوزه مبارزه با پولشویی ولی fatf ایران را در لیست سیاه خود قرار داد که متاسفانه این مسئله از سیاسی کاری‌های حاکم در مکانیزم های بین‌الملل است...».

بیشترین بازدید موضوعات مهم