کانون کارگران اصفهان: مردم به نشانه اعتراض در انتخابات شرکت نمیکنند
رییس هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته شهر اصفهان با بیان اینکه آقازادهها در حالیکه والدین شان مرگ بر آمریکا میگویند، آن سوی آبها بهترین زندگی را دارند، این فرایند را باعث ایجاد نارضایتی دانست که باعث شده مردم به نشانه اعتراض در انتخابات پیش رو شرکت نکنند.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایلنا، سهشنبه 18 فوریه 2020، حسن هاشمی در جلسه انتخاباتی ناهید تاج الدین، یکی از کاندیداتورهای شهر اصفهان، با بیان اینکه «مردم از شرایط موجود راضی نیستند و در گیر مشکلات اقتصادی، اجتماعی، معیشتی و مشکلات پرهزینه درمان هستند» گفت: «این مشکلات طاقت مردم را طاق و زانویشان را خمیده کرده است و به همین دلیل عدهای تصمیم به شرکت در انتخابات ندارند».
او دلیل نرفتن مردم به پای صندوق رای را «اعتراض به شرایط موجود» عنوان کرد و با اشاره به رتبه دوم ایران در ذخایر گاز و منابع غنی نفت و معادن و 75 درصد اقلیم هوایی جهان که در ایران است اظهار کرد: «اما مردم معترضند که در کشوری با این همه سرمایه چرا باید در اوج فقر زندگی کنند؟ باید به شهروندان حق بدهیم که چنین تفکری داشته باشند».
هاشمی در ادامه اظهار کرد که ایران را «نه آمریکا و نه اسرائیل تهدید میکند» بلکه به گفته او «ابتدا بیکاری و بعد فساد اداری و مالی» تهدید به شمار میآید.
او با یادآوری جنگ ایران و عراق تاکید کرد که ترسی از دشمنان وجود ندارد اما «تهدید امروز از سمت مسئولان و دولتمردانی است که به اشتغال و مسائل اقتصادی توجهی ندارند و هر روز اخبار دزدی و اختلاس آنها» دیده و شنیده میشود.
انتخابات مجلس یازدهم در تاریخ 2 اسفندماه 1398 برگزار خواهد شد، در حالی که برخی از فعالان سیاسی و مدنی سرشناس این انتخابات را تحریم کردند.
ابوالفضل قدیانی، فعال سیاسی و عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، در 20 آذر 1398، با انتشار بیانیهای فعالان «دموکراسیخواه» را به ادامه اعتراضات علیه حاکمیت جمهوری اسلامی فرا خوانده و از همه فعالان در عرصههای مختلف سیاسی، مدنی، اقتصادی و فرهنگی خواسته بود کنشگرانه انتخابات پیش رو در ایران را تحریم کنند.
نرگس محمدی، سخنگوی دربند کانون مدافعان حقوق بشر ایران نیز در پیامی که از زندان زنجان ارسال کرده، تنها راه ممکن برای اعتراض را نرفتن پای صندوقهای رای دانسته است.
در اقدامی دیگر، انجمن صنفی کارگران برق و فلز کرمانشاه، سندیکای نقاشان البرز، گروهی از فعالان کارگری سنندج، و گروهی از فعالان لغو کار کودکان با انتشار بیانیهای در روز پنجشنبه 24 بهمن 1398 انتخابات مجلس یازدهم را تحریم کردند.
تعدادی از زنان ایرانی که با اتهامهای سیاسی در زندان به سر میبرند، نیز در بیانیهای خواهان تحریم انتخابات مجلس یازدهم شدهاند. به گفته آنها جمهوری اسلامی همواره نظامی استبدادی بوده که میکوشد با «انتخابات» خود را دموکراتیک نشان دهد.
در بیانیه 12 نفر از فعالان زن که در زندانهای ایران به سر میبرند، آمده است که در جمهوری اسلامی با «تشکیل و حفاظت از سلطنت مطلقه دینی» (ولایت فقیه) حق حاکمیت و انتخاب مردم ایران غصب شد و به «سرقت» رفت.
آنها میگویند که «مجلس شورای اسلامی» امروزه «نه نهادی دموکراتیک بلکه عنصری سراسر ضدمردمی و تمام و کمال در خدمت حاکمیت است».
آنها میگویند که مردم ایران در شورشها و قیامهای پیاپی «آرای واقعی و بیبازگشت خود را از دیماه 96 تا قیام خونین آبانماه 98 و پس از آن با جان برکفی در خیابانها به صدای رسا اعلام کردهاند».