رییس اداره اطلاع رسانی آموزش و پرورش استان فارس تنبیه بدنی یک کودک دانشآموز توسط معلم ورزش را تایید کرد و از لغو قرداد آموزش و پرورش با این معلم خبر داد.
«حمیدرضا شعبانی» رییس اداره اطلاعرسانی آموزش و پرورش استان فارس، چهارشنبه 12 فوریه 2020، در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا، با تایید خبر تنبیه بدنی دانشآموز 10 ساله توسط معلم ورزش در یکی از مدارس غیرانتفاعی منطقه دو شیراز، تاکید کرد که آموزش و پرورش این مسئله را پیگیری میکند.
او قرارداد این معلم را «غیررسمی» و محل کار او را یک «مدرسه غیردولتی» دانست و گفت خانواده دانشآموز از «معلم خاطی» شکایت کردهاند.

شعبانی از لغو قرارداد آموزش و پرورش با این شخص خبر داد و درباره چگونگی گزینش معلمان اینچنینی افزود: «این افراد مراحل گزینش را طی کردهاند و اینطور نبوده که به راحتی با آنها قرارداد ببندند و مراحل عقد قرارداد آنها کاملا قانونی بوده است، اما رفتارشان تایید نمیشود و به هر حال آموزش و پرورش حتما با او برخورد خواهد کرد».

پیش از این نیز بارها اخباری درباره تنبیه دانش آموزان در مدرسه توسط معلمان در ایران منتشر شده است و اگرچه آموزش و پرورش از برخورد با معلمان خبر داده و یا اقدام به اخراج آنها کرده اما تاکنون هیچ اقدام موثری برای پیشگیری از وقوع رفتارهای خشونتآمیز علیه دانشآموزان در مدرسه، انجام نشده است.
آخرین آمار از تعداد شکایات والدین دانشآموزان از برخورد خشونتآمیز با فرزندانشان، هزار و 924 شکایت طی دو سال بوده است.
رحیم میرشاهولد، مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش ایران ضمن اعلام این آمار گفت که هزار و 274 شکایت به حق بوده است.
حتی وجود برخی قوانین نیز مانع تکرار این رفتارها نشده است، بر اساس ماده 77 آییننامه اجرایی مدارس در ایران مصوب 1379، هرگونه تنبیه بدنی، توهین و تعیین تکالیف اضافی برای دانشآموزان غیرقانونی است.
در ماده 81 این آییننامه نیز تاکید شده که «تنبیه انضباطی باید روشنگرانه و آگاه کننده باشد و در تنبیههای انضباطی باید آبروی دانش آموز حفظ شود و از تنبیه در حضور جمع جز در موارد ضروری اجتناب گردد».
در نمونههای دیگری از رفتار خشونتآمیز معلمان، سال 2017، یک معلم در شهرستان رودبار یک مداد را در سر دانشآموز خود فرو برد.
بر اساس گزارش باشگاه خبرنگاران جوان وابسته به صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران این معلم درباره رفتار خود گفت: «من قصد تنبیه دانشآموز را داشتم اما نمیدانستم با ضربه من مدادی که وی پشت سرش نگه داشته به سرش فرو میرود».
بر اساس این گزارش، دانش آموز آسیبدیده که در پایه سوم ابتدایی تحصیل میکرد در یک مرکز درمانی، مداوا شد. آموزش و پرورش نیز تنها از «برخورد» با این معلم خبر داده بود.
یک دانشآموز 12 ساله نیز، پس از آنکه توسط معلم خود تنبیه شد، خود را حلقآویز کرد و به زندگی خود پایان داد.
به گزارش کانال تلگرامی خبرگزاری پانا، خبرگزاری دانشآموزی ایران، این دانشآموز 12 ساله اهل حویزه به نام الیاس شریفی، 25 دسامبر 2017 پس از آنکه از سوی معلم مدرسه تنبیه شد، دست به خودکشی زد و به زندگی خود پایان داد.
پانا گزارش کرد این دانشآموز که در شهر سوسنگرد (خفاجیه) درس میخواند و صبح روز دوشنبه توسط معلم تنبیه و به نوشتن جریمه وادار شده بود، پس از بازگشت به منزل پدری در حویزه با استفاده از روسری خود را به دستگیره کمد حلقآویز کرد. علیرغم تلاش مادر این کودک برای نجات جان او، این دانشآموز پایه ششم ابتدایی دقایقی پس از رسیدن به درمانگاه جان خود را از دست داد.