بار دیگر فرود اضطراری هواپیما در ایران؛ بازگشت به مبدا در پرواز کرمان-کیش
مدیرکل فرودگاههای استان کرمان از بازگشت پرواز 4594 هواپیمایی ماهان به فرودگاه هاشمی رفسنجانی کرمان که مقصد آن کیش بود، پس از نیم ساعت پرواز، به دلیل نقص فنی خبر داد.
علی قاسمزاده، یکشنبه 10 فوریه 2020، به خبرگزاری ایرنا اعلام کرد که هواپیمای کرمان-کیش دچار نقص فنی شد و با تصمیم خلبان به فرودگاه کرمان برگشت و نقص آن تعمیر و رفع شد.
به گفته او، این هواپیما دوباره باند فرودگاه کرمان را به مقصد کیش ترک کرد.
قاسمزاده تاکید کرد که هواپیما «سالم» به زمین نشست و از سلامت همه مسافران خبر داد.
او برخی اخبار درباره مسدود شدن باند فرودگاه هاشمی رفسنجانی کرمان که در فضای مجازی منتشر شده بود را تکذیب و اعلام کرد که بقیه پروازها در زمان تعیین شده در حال انجام است.
طی هفتههای اخیر بارها هواپیماهای ایران به دلیل نقص فنی مجبور به فرود اضطراری شدهاند. پرواز تهران-استانبول جمعه شب، 25 ژانویه، دقایقی پس از پرواز، به علت نقص فنی در فرودگاه مهرآباد به زمین نشست.
علی کاشانی، مدیر روابط عمومی فرودگاه امام در این خصوص به خبرگزاری ایرنا اعلام کرد که هواپیمای پرواز 9716 هواپیمایی ایران ایرتور، پس از ترک فرودگاه دچار نقص فنی میشود و خلبان پس از دور شدن در آسمان تهران مجبور شد در فرودگاه مهرآباد به زمین بنشیند.
دو روز پس از آن، در تاریخ 27 ژانویه نیز یک هواپیمای مسافربری خط هوایی «کاسپین» که از تهران عازم ماهشهر بود، به دلیل نقص فنی نتوانست خود را روی باند کنترل کند و از باند فرودگاه ماهشهر خارج شد.
خبرگزاری ایسنا به نقل از محسن بیرانوند، فرمانده ماهشهر، گزارش داد که این هواپیما، پس از فرود اضطراری «عرض جاده را قطع کرده و در خیابان ورودی ماهشهر، کنار پارک نسترن فرود اضطراری داشته است».
فرماندار ماهشهر از سلامت همه مسافران این پرواز خبر داده بود.
اما این پایان پروازهای اضطراری هواپیماهای ایران نبود، چند روز پس از آن، در یکم فوریه، بار دیگر یک فروند هواپیمای مسافربری در فرودگاه کرمانشاه از باند خارج شد.
این هواپیما از تهران به کرمانشاه رفته بود و رسانههای ایران گزارش دادند علت خروج از باند «برف، کولاک و لغزندگی باند» بوده است.
هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه، در توضیح این حادثه گفت که این هواپیما از باند خارج شد اما نقص فنی نداشت بلکه یکی از چرخهای آن به دلیل بارش سنگین برف به طول 6 متر لیز خورد.
گفتنی است، وزارت خزانهداری آمریکا روز 27 ژوئن 2018، مجوز شرکتهایی که قرار فروش هواپیما به ایران را داشتهاند و دارای مالکیت آمریکایی هستند یا برای ساخت هواپیما از قطعات ساخت آمریکا استفاده میکنند را باطل اعلام کرد.
در نتیجه از جمله فروش 80 فروند هواپیمای بویینگ و 97 فروند ایرباس به ایران منتفی شد.
همچنین مدیرعامل شرکت هواپیماسازی «ایتیآر» (ATR) در مصاحبه با «لا تریبون» اعلام کرده بود که با توجه به تحریمهای اعلام شده از سوی آمریکا، این شرکت نمیتواند به قراردادی که با شرکت ایرانایر بسته عمل کند.