در پی پرتاب ناموفق ماهواره ظفر، معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان از احتمال سقوط برخی قطعات ماهواره در اطراف زاهدان خبر داد.
به گزارش شبکه خبر ایران معاون امنیتی استاندار گفت: «در حال بررسی جزئیات منشاء صداهای مهیب شنیده شده در منطقه سرجنگل و چاه احمد زاهدان هستیم». او افزود: «احتمال داده میشود که صدای شنیده شده ناشی از سقوط قطعات جدا شده از ماهواره ظفر باشد».
به گفته این مقام محلی، این قطعات در منطقه فاقد سکنه حومه شهرستان زاهدان سقوط کرده و جای هیچ گونه نگرانی برای شهروندان وجود ندارد.
ایران روز یکشنبه 9 فوریه، برای سومین بار در فرستادن ماهواره به فضا، با شکست مواجه شد. به گفته یک مقام مسئول وزارتدفاع ایران، «ماهواره ظفر، آنگونه که برنامهریزی شده بود، به مدار نرسید.»
تلویزیون العالم درکانال تلگرام نوشت: «ایران اعلام داشت، ماهواره «ظفر» که به وسیله موشک به فضا پرتاب شد، در اثر بروز مشکل فنی، نتوانست به سرعت لازم دست یابد.»
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران پیشتر گفته بود که ماهواره ظفر امروز، یکشنبه 9 فوریه، در چهارچوب بخشی از برنامهای به فضا پرتاب خواهد شد که ایالات متحده آن را پوششی برای توسعه برنامه موشکهای بالستیک ایران تلقی میکند.
صدا و سیمای ایران نیز قبلا به نقل از محمدجواد آذریجهرمی، وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات عنوان داشت: «ماهواره ظفر امروز از سمنان با سرعت 7400 کیلومتر در ساعت به مدار پرتاب خواهد شد.»
ایران سال گذشته دستکم دو بار تلاش کرد تا ماهوارهای به فضا بفرستد اما هر دو بار؛ این تلاشها با شکست مواجه شد.
ایالات متحده میگوید که فناوری موشکهای دور برد بالستیک که برای در مدار قرار دادن ماهوارهها بکار گرفته میشود، همچنین میتواند برای پرتاب کلاهک هستهای نیز بکار رود. تهران منکر فعالیتهای ماهوارهای این کشور به هدف پوششدادن به توسعه برنامه موشکی خود بوده و تاکید دارد، «هرگز به دنبال سلاح هستهای نبوده است.»