سخنگوی سازمان هواپیمایی ایران: فعلا تصمیمی برای محدودیت پروازهای چین نداریم
به گزارش شبكه خبر به نقل از سخنگوى سازمان هواپیمایی کشوری ایران، این کشور در حال حاضر تصمیمی برای محدودیت پروازهای چین ندارد، این در حالی است که برخی کشورها با ادامه شیوع ویروس کرونا پرواز به چین را متوقف کردند.
ایران اما میگوید غربالگری ویروس کرونا در مبادی کشور و فرودگاههای بینالمللی با جدیت ادامه دارد اما هنوز تصمیمی برای محدودیت یا قطع پروازهای خارجی دارای مقصد یا مبداء چین گرفته نشده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، از بستری شدن دو زن تبعه چین که احتمال میرود به بیماری کرونا مبتلا شده باشند، در یکی از بیمارستانهای این شهر خبر داد.
خبرگزار دولتی ایرنا روز پنجشنبه 30 ژانویه 2020 به نقل از دکتر محمدحسین صومی، رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گزارش کرد که 2 زن تبعه چینی با علائم آنفولانزای مشکوک به کرونا هم اکنون در یکی از بیمارستان های تبریز تحت مراقبت هستند.
دکتر صومی در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا ورود دو تبعه چینی مبتلا به کرونا به ایران را تایید کرد و گفت: «زن چینی 36 و 37 ساله پنج روز قبل از چین وارد جمهوری آذربایجان شده و دیروز از مرز آستارا وارد کشورمان شده اند.»
برخی کشورها در روزهای گذشته اتباع خود را از منطقهای که بیشترین تعداد حالتهای منجر به مرگ را شاهد بود، به خارج از چین منتقل کردند.
استرالیا، کره جنوبی، سنگاپور و نیوزلند تصمیم به قرنطینه دو هفتهای اتباع خود گرفتهاند، در حالی که ایالات متحده آمریکا و ژاپن قصد دارند ایزوله داوطلبانه افراد را برای دوره کوتاهتری انجام دهند.
به گفته مقامات ژاپنی هیچ علائمی از ابتلا به کرونا در دو شهروند بازگشته از چین گزارش نشده است.
سنگاپور نیز گفت: «92 نفر از شهروندان خود را روز پنجشنبه از چین باز میگرداند.»
به گفته مقامات سنگاپوری همه افراد بازگردانده شده و کارمندان وزارت امور خارجه به بیمارستانی منتقل و به مدت 14 روز در قرنطینه قرار میگیرند.
در حالی که مغولستان از بستن گذرگاهای مرزی زمینی خود با چین خبر میدهد، سازمان بهداشت جهانی نیز از انتقال ویروس کرونا به سه کشور دیگر ابراز «نگرانی شدید» کرده است.
سازمان بهداشت جهانی پنجشنبه 30 ژانویه اعلام کرد که ویروس جدید کرونا که در چین پدیدار شد و در بسیاری از مناطق جهان شیوع یافته، عملا به «اورژانسی بهداشتی با ابعاد بین المللی» تبدیل شده، که شمار قربانیان آن به 213 نفر رسیده است.
تیدروس ادهانوم، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی، این تصمیم را پس از آنکه کمیته اضطراری سازمان بهداشت جهانی، که کمیته مستقلی از کارشناسان است ، با توجه به شواهد فزاینده مربوط به شیوع ویروس در سطح حدود 18 کشور جهان، اعلام کرد.
ادهانوم در کنفرانسی مطبوعاتی در ژنو اظهار داشت که هفتههای گذشته، شاهد شیوع بی سابقه ویروس بوده ایم که با واکنشی بیسابقه مواجه شده است.
او افزود: «روشن تر بگویم، اعلام وضعیت فوق العاده، به معنای رای عدم اعتماد به چین نیست. اصلی ترین نگرانی ما، انتقال احتمالی ویروس به کشورهایی است که سیستم بهداشتی ضعیفی دارند.»
اعلام وضعیت فوقالعاده جهانی به توصیههایی به تمامی کشورها میانجامد که میتوانند ضمن اجتناب از مداخلات غیر ضروری در بازرگانی و مسافرت، پیشگیری یا محدود کردن شیوع بیماری را از طریق آمد و شد در مرزها، متحقق سازند.
اعلام این وضعیت، شامل توصیههای موقت برای مقامات بهداشت ملی در سراسر جهان میگردد که مستلزم افزایش اقدامات رصد، آمادگی و مهار میباشند.