حسینی:اروپا فهمید که ایران برگ برنده را خواهد داشت و مکانیسم ماشه را به تعویق انداخت

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

سید حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران جمعه 31 ژانویه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا گفت، اروپایی‌ها فهمیدند که مکانیسم ماشه پایگاه بین‌المللی ندارد.

او با تاکید بر این که فعال کردن مکانیزم ماشه اقدامی «قلدرمابانه» و خلاف مقررات بین‌المللی است گفت: «اروپایی‌ها متوجه شدند که این کار جایگاه بین المللی ندارد و ایران دست برتر و برگ برنده را خواهد داشت به همین دلیل این موضوع را به تعویق انداختند».

Advertisement

سید حسین نقوی حسینی در واکنش به تعویق اجرای مکانیزم ماشه توسط اروپایی‌ها گفت: «مکانیزم ماشه برای کشوری است که به تعهدات برجامی خود عمل نکرده و برخلاف آن رفتار کرده است پس این مکانیزم شامل جمهوری اسلامی ایران نمی‌شود چون فعالیت‌های ایران در چاچوب برجام، ان پی تی و پروتکل الحاقی است که آن را داوطلبانه اجرا می‌کند».

وی افزود: «اگر اروپاییان بخواهند مکانیزم ماشه را فعال کند کاری خلاف حقوق بین الملل و مقررات بین المللی انجام داده‌اند. موضوعی که اروپایی‌ها به آن واقف هستند لذا می‌توان با قاطعیت گفت به کارگیری مکانیزم ماشه اقدامی قلدرمابانه و خلاف مقررات بین المللی است».

حسینی تاکید کرد: «اروپایی‌ها به این دلیل فعال سازی مکانیزم ماشه را به تعویق انداختند که متوجه شدند این کار جایگاه بین المللی ندارد و دست برتر و برگ برنده با ایران است چون اگر موضوع به شورای امنیت برود هم کار آنها به ثمر نمی‌رسد».

او در اخیر گفت: «البته به نظرم هدف اروپایی‌ها عقب راندن ایران از اجرای گام پنجم بود که این اتفاق رخ نداد آنها عزم ما را دیدند و فهمیدند فشارها تاثیری بر ایران ندارد».

فرانسه، بریتانیا و آلمان 14 ژانویه 2020 از فعال شدن مکانیسم ماشه علیه ایران خبر دادند. این سه کشور اروپایی عضو برجام در بیانیه مشترکی تأیید کردند که تصمیم خود را برای فعال کردن مکانیسم ماشه پس از عدم تحقق تعهدات ایران در توافق هسته‌ای اتخاذ کرده‌اند. در بخشی از این بیانه آمده بود: «به دلیل اقدام‌های ایران چاره‌ای نمانده جز این‌ که مکانیسم ماشه را فعال کنیم».

این در حالیست که وزارت خزانه‌داری آمریکا روز پنج‌شنبه 30 ژانویه 2020 سازمان انرژی اتمی ایران و رئیس آن علی‌اکبر صالحی را به فهرست تحریم‌ها افزود. صالحی پیش از این وزیر امور خارجه ایران بود.

پیش از این چهارشنبه 29 ژانویه 2020 اعلام شده بود که دولت آمریکا قصد دارد در چند روز آینده، سازمان انرژی اتمی ایران و همچنین علی اکبر صالحی رئیس این سازمان را تحریم کند.

بر مبنای این تحریم‌ها؛ چهار کشور باقیمانده در برجام یعنی: روسیه، چین، بریتانیا و فرانسه اجازه دارند به صورت محدود با برنامه اتمی ایران همکاری داشته باشند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم