روحانی: انتخابات آینده بر سیاست خارجی ایران تاثیر خواهد گذاشت

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در سخنانی که سه‌شنبه 28 ژانویه از تلویزیون دولتی نظام پخش شد، با تاکید بر این که دولت کنونی آمریکا، بدترین دولت در تاریخ این کشور است، افزود: «انتخابات آینده (در ماه فوریه)، بر سیاست‌های منطقه‌ای و جهانی و قدرت ملی ما تاثیرگذار است.»

وی افزود: «اگر قدرتمند نباشید، کشور کوچک همسایه هم به شما زور می‌گوید. باید توانمند و قدرتمند شویم.»

Advertisement

حسن روحانی در «مراسم بهره‌برداری از طرح‌های صنعت آب و برق استان تهران» در شهرستان پاکدشت گفت: «آرزوها و آرمانهای بلندتری در این دولت داشتیم اما به رغم فشارهای دشمنان، از امید و آرزوهایمان عقب‌نشینی نمی‌کنیم و برای رفاه و سعادت مردم و رشد و تولید و گسترش عدالت در کشور، بی‌وقفه به تلاش‌های خود ادامه خواهیم داد.»

او مشخص نکرد کدام «دشمن» به دولت او فشار واردذ می‌کند تا «از امید و آرزوهایش عقب‌نشینی» کند.

رئیس‌جمهوری ایران با این همه اضافه کرد: «درست است که در این دو سال زندگی سخت شده و شرایط، شرایطی بوده غیرقابل پیش‌بینی بوده برای همه مردم عاقل دنیا. تمام عقلای دنیا تمام کشورها و تمام مسئولین کمتر فکر می‌کردند دولتی که ادعای تمدن و دموکراسی و حقوق بشر می‌کند بخواهد یک پیمان و معاهده و توافق را زیر پا بگذارد و ظلم و ستم نسبت به این ملت بزرگ 83 میلیون جمیت داشته باشد و ظلمش هیچ حد و مرزی نداشته باشد.»

دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا سه‌شنبه 8 مه اعلام کرد که ایالات متحده از توافق هسته‌ای با ایران که در سال 2015 به امضا رسید، خارج می‌شود. پس از آن ترامپ فرمان از سرگیری تحریم‌های ایران را که بر پایه توافق هسته‌ای تعلیق شده بود، امضا کرد.

رئیس‌جمهوری ایالات متحده در سخنان خود نظام جمهوری اسلامی ایران را «جنایتکار» توصیف کرد که با اقدام‌های خود، خاورمیانه را شعله‌ور کرده است. او همچنین ایران را به پشتیبانی از گروه‌های تروریستی متهم کرد.

روحانی در ادامه گفت: «از آن طرف هیچ کس فکر نمی‌کرد که مردم ما مقاومت کند. دو نفر از رهبران اروپا به خود من گفتند ترامپ به ما گفته شما سه ماه صبر کنید سه ماه دیگر جمهوری اسلامی وجود ندارد و همه چیز تمام می‌شود. اینهایی که سبک مغز هستند، منطقه را نمی‌شناسند، مردم ایران را نمی‌شناسند و نمی‌دانند برای مردم ما استقلال چقدر مهم است.» روحانی نام این دو رهبر را مشخص نکرد.

«انتخابات بر قدرت ملی ما تاثیرگذار است»

روحانی سپس به انتخابات پارلمانی پیش‌رو در ایران اشاره کرد و افزود: «ما در آستانه یک انتخابات بسیار مهم و بزرگ ملی قرار داریم. در آغاز ماه اسفند و در دوم اسفند که امیدواریم همه مردم ما پای صندوق‌ آرای بیایند و شرکت و تلاش کنند چرا که این انتخابات بر سیاست‌های منطقه‌ای و جهانی و قدرت ملی ما تاثیرگذار است. اگر هم اشکالی در گوشه و کناری می‌بینیم که بعضی‌ها ممکن است مسیر را کمی خطا رفته باشند، هم باید نصیحت کنیم و هم باید بگذریم و هم باید هدف بلندمان را از یاد نبریم و آن حضور در صحنه انتخابات است که باید به پای صندوق آرا بیاییم.»
او بیان کرد: «ممکن است بعضی‌ها به آن 100 که می‌خواستند، نرسند و به 90 و 80 یا 70 برسند اما ما نباید وظیفه مهم‌مان را فراموش کنیم و باید در این مقطع تاریخی بدانیم که حضورمان در صحنه تا چه حد تاثیرگذار است.»

پس از اعتراضات گسترده‌ای که از سال پایان 2017 به راه افتاد و در نخستین هفته 2018 ادامه یافت، و بار دیگر در نوامبر از سر گرفته شد و در دسامبر تکرار شد، مقامات جمهوری اسلامی در تلاش هستند تا این اعتراضات و نارضایتی‌ها بر میزان مشارکت مردم در انتخابات پارلمانی آینده تاثیر نگذارد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم