سخنگوی وزارت خارجه ایران با تایید اخبار منتشر شده درباره حضور نظامی کره جنوبی در منطقه عدن، اعلام کرد که این کشور میخواهد، نیروی نظامی خود را به صورت مستقل از ائتلافی که آمریکا به دنبال ایجاد آن است به منطقه بیاورد.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، عباس موسوی، دوشنبه 20 ژانویه 2020، در نشست امروز خود با خبرنگاران اقدام اخیر کره جنوبی برای اعزام نیروی نظامی به منطقه عدن را برخلاف روابط «دوستانه» دو کشور دانست و در این باره گفت: «کره جنوبی میخواهد به صورت مستقل از ائتلافی که آمریکا به دنبال ایجاد آن است، نیروی نظامی به منطقه بیاورد».
او با بیان اینکه «دولت کره جنوبی به ما اطلاع داد که بخشی از ناوگانش در منطقه عدن را میخواهد به صورت مستقل از ائتلافی که آمریکا به دنبال ایجاد آن است به منطقه بیاورد»، این اقدام را «غیرقابل قبول» توصیف کرد و آن را «همسویی با ماجراجویی آمریکا» قلمداد کرد.
موسوی از انجام «اقدامات در سطح دیپلماتیک» در این زمینه خبر داد و اعلام کرد که اگر این تصمیم نهایی شود، ایران نیز به صورت «مقتضی» عمل میکند.
گفتنی است، هفته گذشته، برخی مقامات ارشد کره جنوبی برای دیدار با مقامات ارشد آمریکا از جمله «مایک پمپئو»، وزیر خارجه این کشور و برخی دیپلماتهای دیگر به آمریکا سفر کردند.
رسانههای کره جنوبی گزارش دادند که «آخرین تحولات در زمینه مذاکره با کره شمالی، استقرار نظامیان کره جنوبی در خلیج و توافق بابت تقسیم هزینه دفاعی» موضوعات مهم مورد بحث بین طرفین بود.
وزیر خارجه کره جنوبی، پیش از سفر به آمریکا، به خبرنگاران گفت که به تقاضای آمریکا در زمینه استقرار نیرو در منطقه گوش فرا میدهد.
او تاکید کرد که «دولت در حال بررسی تقاضاهای آمریکاست».
پیش از این، خبرگزاری رویترز، 29 ژوئیه 2019، گزارشی را به نقل از رسانههای کره جنوبی منتشر کرد که حاکی از پاسخ مثبت سئول به درخواست آمریکا برای «تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس» بود که بر اساس آن، قرار بود ناو جنگی «چئونگ هائه» به تنگه هرمز اعزام شود.
براساس این گزارش، این کشتی جنگی از سال 2009، مقابله با دزدان دریایی در آبهای ساحلی سومالی را بر عهده داشت.