معاون دادستان یاسوج در امور فضای مجازی اعلام کرد که «مدیر و خبرنگار» یکی از سایت های خبری در استان کهگیلویه و بویراحمد، به دلیل «انتشار یک تیتر و خبر» که به گفته او «جنجال آفرین» بود، بازداشت شدند.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایلنا، یکشنبه 19 ژانویه 2020، علی ملک حسینی، بدون ذکر نام این دو روزنامه نگار و بیان تیتر و خبر منتشر شده توسط آنها، دلیل بازداشت این دو فعال رسانهای را «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی» عنوان کرد.
او انتشار خبر توسط این سایت درباره انتخابات را در حالی که زمان تبلیغات هنوز آغاز نشده را «غیر قانونی» دانست و گفت: «مدیر و خبرنگار این پایگاه خبری بر اساس قانون بازداشت شده اند».
ملک حسینی از رسانهها خواست تا از انتشار اخبار و گزارشهایی که سبب «تشویش اذهان عمومی، ایجاد اختلاف و انشقاق در جامعه» میشوند، جدا خودداری کنند.
در روز تعطیل هم برای روزنامه نگاران پرونده تشکیل میشود
معاون دادستان یاسوج هم پیشتر در نشستی با رسانهها تاکید کرده بود که رسانهها از انتشار تیترهای تشویش برانگیز خودداری کنند.
او رسانهها را تهدید کرد که اگر اینگونه عمل کنند، حتی در روز تعطیل هم پرونده برای آنها تشکیل خواهد شد و با قید فوریت با اهالی رسانه برخوردهای قانونی انجام میشود و حتی صدور احکام در خود ایام انتخابات هم صورت میگیرد تا به گفته او، از اطاله دادرسی جلوگیری شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از رسانهها خواست از انتشار نظرسنجیهای انتخاباتی خودداری کنند.
گفتنی است، در آخرین رتبهبندی آزادی رسانهها در 180 کشور جهان، ایران با شش رده تنزل نسبت به سال قبل، به جایگاه 170 سقوط کرد.
در گزارش شاخص آزادی رسانهها در جهان که سالانه توسط سازمان گزارشگران بدون مرز تهیه میشود، ایران در ردههای انتهایی این جدول قرار دارد و در بین 11 کشوری است که آزادی رسانهها را سرکوب میکنند و کار برای خبرنگاران در آنها ناامن است.
گزارشگران بدون مرز در تازهترین شاخص آزادی رسانهها در جهان درباره وضعیت رسانهها در ایران گفت: «رژیم اسلامی با کنترل دامنه دار و گسترده رسانهها دست از آزار خبرنگاران، شهروند-روزنامه نگاران و رسانههای مستقل برنداشته است».
این سازمان در گزارش خود بر اینکه «ایران در 40 سال گذشته یکی از سرکوبگرترین حکومتها را برای خبرنگاران داشته» تاکید کرد.