علی عبداللهی: بیان دخالت سایبری آمریکا در سرنگونی هواپیمای اوکراینی سخت است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

معاون هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح ایران، اعلام کرد که «تیم بررسی سایبری و الکترونیکی» تشکیل شده تا دخالت آمریکا در اخلال سیستم راداری این کشور بررسی شود اما به گفته او «بیان قطعی دخالت آمریکا کمی سخت است» ولی به محض یافتن «ردپایی از آمریکا در این فاجعه»، اطلاع رسانی لازم انجام می شود.

بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، چهارشنبه 15 ژانویه 2020، علی عبداللهی، دلیل عدم اعلام شرایط پرواز ممنوع در روز حادثه سرنگونی هواپیمای اوکراینی را شرایط «آماده باش درگیری و جنگی» دانست که با شرایط «اعلام وضعیت قرمز» که منجر به ممنوعیت پروازها می‌شود، متفاوت است.

Advertisement

او با بیان اینکه تنها ر شرایط آماده باش صد در صد، پروازها ممنوع می‌شود اظهار کرد که در دوران هشت ساله جنگ ایران و عراق نیز با وجود «شرایط جنگی»، بسیاری از پروازها «برقرار» بود.

معاون هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح ایران، «کشف، کنترل و ردیابی موشک کروز» را از هر «نقطه‌ای» ناممکن دانست و گفت: «لحظاتی پس از اعلام وضعیت قرمز و آماده باش سامانه‌های ضدموشکی، بعد از استعلام دوباره وضعیت، عنوان می‌شود که مورد مشاهده شده در رادار از وضعیت قرمز خارج شده، اما این اعلام زمانی صورت گرفته بود که سامانه دریافت کننده دچار مشکل دریافت پیام شده و قادر به شنود فرمان از سوی مرکز نبود».

او وضعیت قرارگیری هواپیمای اوکراینی پس از برخاستن از روی باند، نسبت به سامانه ضدموشکی را موجب قرار گرفتن سامانه شلیک کننده به حالت شلیک دانست که سبب ایجاد فاجعه شد.

عبداللهی علت عدم تشخیص هواپیمای بوئینگ از موشک کروز را برابری فاصله تقریبی سامانه ضدموشکی با هواپیمای بوئینگ با سطح پروازی موشک کروز و قرارگیری هواپیمای بوئینگ 737 اوکراینی در فاصله صفر راداری سامانه ضدموشکی آماده شلیک، عنوان کرد که تشخیص را دشوار کرده بود.

او با بیان اینکه «می‌باید هواپیمای بوئینگ برای اپراتور قابل تشخیص می‌بود»، اما «شرایط روحی نامناسب و ارتباط راداری همراه با پارازیت» را موجب وقوع «خطای انسانی و فردی و شلیک موشک» قلمداد کرد.

معاون هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح ایران درباره نقش داشتن آمریکا در ایجاد اخلال راداری و رخداد فاجعه هواپیمای اوکراینی، «اخلال در عملکرد سامانه‌ها از سوی آمریکا» را «مسبوق به سابقه» دانست اما در این باره گفت: «در حادثه اخیر با توجه به سیستم راداری ما و هواپیما، بیان قطعی دخالت آمریکا کمی سخت است، به این منظور تیم بررسی سایبری و الکترونیکی هم تشکیل شده و به محض یافتن ردپایی از آمریکا در این فاجعه، اطلاع رسانی و اعلام لازم صورت می‌پذیرد».

او درباره فیلم ضبط شده از هواپیمای اوکراینی هنگام وقوع فاجعه اعلام کرد که «این فیلم و فضای مجازی در کلیت ماجرا برای ما سندیت ندارد، زیرا امکان ساختگی بودن آن وجود دارد».

گفتنی است، افزایش فشارهای داخلی و خارجی به جمهوری اسلامی پس از اعتراف به سرنگونی هواپیمای اوکراینی به وسیله موشک پدافند هوایی سپاه، باعث شده برخی رسانه های حکومتی از جمله خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران این گمانه‌زنی‌ها را مطرح کنند که «جنگ الکترونیک آمریکا» در رقم خوردن سانحه سرنگونی هواپیمای اوکراینی، نقش داشته است.

این در حالی است که امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران در یک نشست خبری با تایید سرنگون شدن هواپیمای مسافربری اوکراین در اثر اصابت موشک سپاه گفت: «تمامی مسئولیت این حادثه را می‌پذیریم».

او چند بار تاکید کرد که «هر چه تقصیر هست بر عهده ماست. همه درست عمل کرده‌اند و اگر خطایی بوده یکی از عناصر ما خطا کرده است».

حاجی‌زاده با بیان اینکه «ما چند بار درخواست کردیم که فضای کشور از پروازها خالی و به اصطلاح کلییر شود»، اعلام کرد که بنا بر «ملاحظه برخی مسائل» این درخواست پذیرفته نشد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم