تخصیص بودجه کلان برای نیروی قدس از سوی ایران و تروریستی قلمداد کردن قوای آمریکا
درپی تصویب تخصیص بودجه کلان برای پشتیبانی از نیروی قدس پس از کشته شدن قاسم سلیمانی که به منزله «سراین نیرو» به حساب میآمد (به دنبال حمله جمعه گذشته پهباد آمریکایی در محوطه فرودگاه بغداد)، قانون فوقالعادهای نیز در خصوص «تروریستی» قلمداد کردن نیروهای آمریکایی از تصویب مجلس گذشت.
مجلس نمایندگان ایران روز سهشنبه 7 ژانویه در پی ترور سلیمانی فرمانده نیروی قدس، با دو فوریت قانونی را تصویب كرد كه براساس آن همه نیروهای آمریكا از جمله وزارت دفاع، نیروهای «تروریستی» قلمداد شدهاند.
پارلمان ایران اخیراً قانونی را تصویب کرده بود که به موجب آن نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه شاخ آفریقا تا آسیای میانه مشتمل بر منطقه خاورمیانه را «نیروهای تروریستی» نظر میگیرد.
پنتاگون نیز مشمول این قانون است
اما متن قانون جدید وزارت دفاع آمریكا (پنتاگون)، تمام نیروهای آمریکایی، افراد مسئول در ترور سلیمانی و هر شخص حقوقی یا حقیقی مرتبط با این ترور نیز «ترویستی» قلمداد شده اند.
تصویب این قانون با مراسم دفن سلیمانی در زادگاهش کرمان همزمان گردید.
این قانون که روز سهشنبه اصلاح شد، در ابتدا در آوریل 2019 تصویب شد. در آن زمان ایران تاکید کرد این قانون در چهارچوب سیاست معامله به مثل پس از تصمیم واشنگتن مبنی بر گنجاندن سپاه پاسداران در فهرست آمریکا برای «سازمانهای تروریستی خارجی» تصویب شد.
200 میلیون یورو
در همین راستا خبرگزاری ایسنا به نقل از علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، از افزایش بودجه نیروی قدس به میزان 200 میلیون یورو در دو ماه اخیر سال جاری ایران خبر داد. (که در 19 مارس 2020 به پایان می رسد)
لاریجانی توضیح داد، این افزایش بودجه در راستای حمایت از نیروی قدس قرار دارد که به بیان وی «مسئولیت مقاومت در سطح منطقه» را بر عهده دارد.
این خبرگزاری همچنین خاطرنشان کرد که علی خامنهای رهبر ایران شخصا دستور تخصیص این بودجه را داده است.
شایان ذکر است سلیمانی که معمار استراتژی ایران در خاورمیانه قلمداد میشود؛ جمعه گذشته به همراه ابو مهدی المهندس معاون رهبر حشد الشعبی و چند افسر ایرانی و شماری از رهبران حشد الشعبی در جریان حمله پهبادی آمریکا در محوطه فرودگاه بغداد کشته شدند.
مقامات سیاسی و نظامی ایران در واکنش به این حمله تهدید به انتقامی «تکان دهنده » کردند در حالی که فراخوانها برای کاهش تنش آفرینی در سراسر جهان از بیم بروز درگیریهای مستمر در خاورمیانه، مرتبا در حال مطرح شدن هستند.