ایران... هر سال 3هزار نفر در شرکتهای صنعت پخش دارو بیکار میشوند
عضو انجمن شرکتهای صنعت پخش دارو در ایران، با بیان اینکه در چهار سال گذشته، بیشترین بیکاری در حوزه «پخش دارو» در ایران رخ داده و «اوضاع وحشتناک» در این صنعت طی دو سال گذشته به وجود آمده، اعلام کرد که در نتیجه این اوضاع، هر سال «سه هزار نفر» در این صنعت بیکار میشوند.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایلنا، سه شنبه 7 دسامبر 2020، ابراهیم هاشمی، عضو انجمن شرکتهای صنعت پخش در ایران، از تاثیر شدید عدم «پرداخت مطالبات شرکتهای پخش دارو» توسط «بیمهها» خبر داد و آن را موجب افزایش «بیکاری شاغلان این حوزه» دانست.
او، میزان افزایش بدهی بیمهها به شرکتهای پخش دارو را نسبت به ابتدای سال 1398 «1400 میلیارد تومان» و میزان مطالبات این شرکتها از دانشگاههای علوم پزشکی را سه هزار و 600 میلیارد تومان اعلام کرد.
هاشمی، رقم بدهی شرکتهای پخش دارو از دولت را در مجموع «چهار هزار و 800 میلیارد تومان» دانست و گفت: «متاسفانه در چند ماه اخیر پرداختها در بدترین وضعیت خود قرار داشتهاند».
شش بخش صنعت پخش دارو ورشکست شدند.
او تعداد شاغلان این حوزه را حدود «20 هزار نفر» در «50 بخش مختلف» دانست که به دلیل «حجم بدهیها در سالهای گذشته» شش بخش این صنعت، ورشکسته شدند.
هاشمی، در ادامه گفت: «در چهار سال گذشته بیشترین بیکاری را در حوزه پخش دارو داشتهایم اما در دو سال گذشته به مراتب اوضاع وحشتناکتری را تجربه کردیم که در نتیجه آن هر سال، سه هزار نفر بیکار شدند».
این عضو انجمن شرکتهای صنعت پخش دارو در ایران، با بیان اینکه به اندازه کافی به وزارت بهداشت درباره «وضعیت شرکت های پخش» اطلاعرسانی شده اظهار کرد: «نگران هستیم که به جای اینکه ابرو درست کنند، چشم هایمان را کور کنند».
وحید محلاتی، دبیر انجمن صنعت پخش دارو در ایران، نیز پیش از این، از «سهمیهبندی شرکتهای پخش دارو» برای «تحویل دارو به داروخانههای سراسر ایران» به دلیل «کمبودی» که در برخی اقلام دارویی وجود دارد، خبر داد.
او همچنین اعلام کرد که در دوران قبلی تحریمها نیز، برخی داروها «کمبود» داشتند.
محلاتی، «کمبود دارو در داروخانهها» را مربوط به «مشکلات تولیدکنندگان و واردکنندگان» عنوان کرد که ناشی از «کمبود نقدینگی» است.
سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران، پیش از این نیز، از «فساد سازمانیافته» در صنعت دارو خبر داده بود.
او در دیدار با نمایندگان مجلس، از «شبکه انحصار و احتکار در واردات دارو» نام برد.
نمکی همچنین در اینستاگرام خود نوشت: «شبکههای رانت، فساد و انحصار به هزار و یک رنگ از جیب ملت ارتزاق و داروی مورد نیاز مردم را در بازار سیاه عرضه میکنند، در انبارهای پیدا و پنهان احتکار میکنند و داروی تقلبی در بازار توزیع میکنند.