پلیس راهوار ایران: سهم وسایل نقلیه در آلودگی هوا 70 درصد است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

رئیس پلیس راهور ناجا، منابع آلوده کننده هوا را طبق نظر کارشناسان دو دسته دانست که «منابع آلاینده ثابت» شامل «صنعت، کارخانجات و مصارف خانگی» است و «منابع آلاینده متحرک» نیز شامل «وسایل نقلیه» است که سهم 70 درصدی در آلودگی هوا دارند.

بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، چهارشنبه 1 ژانویه 2020، محمدباقر سلیمی با بیان اینکه منابع آلوده کننده هوا طبق نظر کارشناسان به دو دسته تقسیم می‌شوند، این منابع را شامل «آلاینده ثابت» از جمله صنعت، کارخانجات و مصارف خانگی دانست و منابع آلاینده متحرک را وسایل نقلیه با سهم 70 درصدی عنوان کرد.

Advertisement

او موتورسیکلت ها و خودروها را دارای شاخص ترین سهم در آلوده کردن شهرها دانست و گفت: «کامیون‌ها و خودروهای دیزل با سوخت گازوئیلی و در درجه بعدی موتورسیکلت‌ها بیشترین نقش را در آلودگی هوا دارند».

سلیمی، سفرها و آمد و شدها را منشأ همه آلودگی‌های هوا معرفی کرد و خواستار گسترش استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی در دسترس و ارزان شد.

رئیس پلیس راهور ناجا، از افزایش 200 درصدی خودروها و افزایش 120 درصدی موتورسیکت ها طی 10 سال اخیر خبر داد.

او با تاکید بر عقب ماندگی نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی اعلام کرد که بیش از 60 درصد وسایل نقلیه عمومی فعال در کلانشهر تهران فرسوده و آلوده کننده هستند.

گفتنی است، از ابتدای فصل زمستان هوای تهران برای چندین روز متوالی با افزایش غلظت آلاینده‌ها، در وضعیت ناسالم و شرایط اضطرار برای گروه‌های حساس جامعه قرار گرفت که سلامتی شهروندان را در معرض خطر قرار داده است.

روز سه‌شنبه نیز شاخص آلودگی هوای تهران به عدد 160 رسید و هوای تهران در وضعیت قرمز قرار گرفت.

در تاریخ 1 دی ماه نیز با توجه به پیش‌بینی هواشناسی و گزارش محیط زیست تهران و شهرداری تهران، کلیه مدارس استان تهران (به جز فیروزکوه و دماوند) در تمام مقاطع تا پایان هفته تعطیل شد.

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، روز گذشته، در مراسم افتتاح متروی شهر جدید هشتگرد به موضوع آلودگی هوای تهران پرداخت و وضعیت آلودگی هوای پایتخت ایران را با چند شهر دنیا مقایسه کرد.

او با بیان اینکه هوای تهران، کرج و کلان‌شهرها آلوده است و این آلودگی یک‌ روزه ایجاد نشده گفت: «بنابراین یک ‌روزه نمی‌توان این آلودگی را برطرف کرد».

بر اساس گزارش دنیای اقتصاد، این در حالی است که کارشناسان شهری در واکنش به این دیدگاه اعلام کردند که اگرچه آلودگی هوای تهران یک روزه ایجاد نشده و در نتیجه اعمال دست‌کم سه نوع سیاست نادرست در تهران و سایر کلان‌شهرها در طول سال‌های گذشته تاکنون ایجاد و تشدید شده است و نمی‌توان انتظار داشت مشکل آلودگی یک روزه برطرف شود، اما در صورت عزم همگانی برای حل موضوع می‌توان تدبیری اتخاذ کرد که مشکل آلودگی در کمترین زمان ممکن برطرف شود.

بیشترین بازدید موضوعات مهم