علمالهدی در خطبههای نماز جمعه مشهد، خواستار ورود دستگاههای نظارتی و امنیتی ایران به چگونگی تامین هزینههای تبلیغاتی انتخابات مجلس شورا شد.
به گفته او «یک آقای تاجر یا شرکت اقتصادی»، «100 میلیون تومان» به حساب «ستاد انتخابات یک نماینده» واریز میکند. او با «نفوذی» خواندن برخی از نمایندگان مجلس ایران، از نقش آمریکا و اسرائیل در پشت پرده هزینههای میلیاردی انتخابات مجلس شورا خبر داد.
بر اساس گزارش خبرگزاری تسنیم، جمعه 22 آذر 1398 (13 دسامبر 2019) احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد از «نام نویسی 536 نفر» برای انتخابات یازدهمین مجلس ایران در خراسان رضوی خبر داد و گفت: «مشهد پنج کرسی دارد، یعنی برای هر کرسی 100 نفر آمدند، اینها واقعا آمدند تکلیف شرعی مشهد و کلات را به نمایندگی انجام بدهند؟»
او از تفاوت میان «انتخابات در مردمسالاری غربی با انتخابات در نظام مردمسالاری دینی» سخن گفت که در دموکراسی غربی برای «رقابت در قدرت» است اما در «نظام مردم سالاری اسلامی»، «مشارکت سیاسی و تکلیف مردم» به شمار میآید.
امام جمعه مشهد، معنی «کاندیدا شدن در انتخابات» را یک وظیفه دانست و گفت: «آقا یا خانوم نماینده هم از طرف عدهایی آدم این وظیفه شرعی را انجام میدهد، پس تبلیغ معنی ندارد، پول خرج کردن معنی ندارد، پوستر زدن به چه معناست؟»
او از «دستگاههای نظارتی و امنیتی» خواست تا در زمینه هزینههای کاندیداها شفافسازی کنند و افزود: «یک آقای تاجر یا شرکت اقتصادی به چه صورتی 100 میلیون به حساب ستاد انتخابات یک نماینده میریزند؟ اگر بنا شد کاندیدا شدن در نمایندگی مجلس رقابت در قدرت باشد، چرا این هزینه را آمریکا نکند؟ و آن نماینده بشود عامل نفوذی داخل. اگر یک آقایی آمد در عرصه انتخابات میلیاردی هزینه کرد، حتما بپرسید از کجاست؟ پشت پرده کی هست؟ پشت پرده آمریکا، اسرائیل و انگلیس است، دنیای کفر با ما دشمن است».
علمالهدی، انتخابات را به دروازه بزرگی تشبیه کرد که به گفته او برای «قلعه ایمن ولایت» راهی برای نفوذ دشمن است.
گفتنی است، ایران در حالی انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در دو دور به تاریخهای 2 اسفند 1398 و اردیبهشت 1399 را پیش رو دارد که برخی از چهرههای سرشناس سیاسی این انتخابات را به دلیل سرکوب شدید و گسترده اعتراضات مردمی در آبان ماه تحریم کردند.
پروانه سلحشوری، نماینده مردم تهران در مجلس ایران از حضور در این انتخابات خودداری کرد.
او با انتشار بیانیهای انتقادی که آن را در اختیار رسانهها قرار داد اعلام کرد که به دلیل «ساختارهای محدودکننده اقتدار مجلس، نادیده گرفتن نظر و خواست مردم، رویه نامناسب نظارت استصوابی و اتفافات پاییز نودوهشت»، نتوانست وجدان خود را قانع کند و برای همین در انتخابات کاندیدا نخواهد شد.
صادق زیباکلام، کارشناس علوم سیاسی اصلاحطلب نیز، در یک پست اینستاگرامی از «تحریم انتخابات» یازدهمین مجلس ایران به دلیل آنچه او «کشتار باورنکردنی معترضان» در آبان ماه نامید، خبر داد.
او در ادامه نوشت: «شیوه برخورد نظام با اعتراضات آبان ماه و کشتار باورنکردنی معترضان، آنچنان زخمی بر جانم وارد کرده که هر قدر با خودم کلنجار رفتم که شرکت در انتخابات را بتوانم توجیه کنم، نتوانستم».
ثبتنام از داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس ایران از روز یکشنبه 10 آذر آغاز شد و روز شنبه 16 آذر با ثبتنام 13 هزار و 896 نفر پایان یافت.