روزنامه دولتی ایران (روزنامه جمهوری اسلامی) شنبه هفت دسامبر 2019 با اشاره به اعتراضات اخیر در این کشور نوشته است، اگر حضرات مسئولین به واقعیتها توجه کنند به این نتیجه خواهند رسید که ماجرای بنزین فقط یک جرقه بود که به انبار باروت اصابت کرد و انفجار هفته آخر آبان را پدید آورد، انبار باروتی که عملکردهای نادرست ناشی از تصمیمات نادرستتر به وجود آورده است.
این روزنامه نوشت: «تصورتان این نباشد که ماجرا تمام شده و دشمنان خارجی ناکام ماندهاند. اشتباه اصلی همین است که دنبال پیدا کردن دشمنان خارجی میگردید. مگر یادتان رفته که امام خمینی گفت از خارج کسی نمیتواند به این کشور و این نظام آسیبی وارد کند، هر آسیبی وارد شود از داخل خواهد بود؟»
در ادامه این روزنامه نوشته است: «سیاستهایتان را عوض کنید و به جای «انبار باروت» جامعه را به «انبان نان» تبدیل نمائید، در آنصورت میتوانید مطمئن باشید که به وظیفه خود برای حفاظت از نظام عمل کردهاید. مردم را که داشته باشید، دیگر نیازی به تهدید و تطمیع و سخنرانیهای پرطمطراق این وزیر و آن وکیل و آن فرمانده که فکر میکنند هرچه بلندتر صحبت کنند قدرتمندتر جلوه میکنند، نخواهد بود، عملتان کار خودش را میکند حتی اگر یک کلمه هم نگویید. این را هم بدانید که نان، با خودش دین را هم میآورد».
از سوی دیگر، سازمان ملل متحد روز جمعه 6 دسامبر نسبت به احتمال اعدام و شکنجه و قرار دادن دستگیرشدگان اعتراضات اخیر ایران در شرایط و وضعیتی بسیار بد، ابراز نگرانی کرد. کمیسیون عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از وضعیت بازداشتشدگان اعتراضهای اخیر در ایران به شدت ابراز نگرانی کرده است.
میشل باشله، کمیسر ارشد حقوق بشر سازمان ملل، روز جمعه ضمن انتقاد از عدم شفافیت در زمینهٔ وضعیت بازداشتشدگان اعتراضهای اخیر در ایران، گفت: «من بسیار نگران برخورد فیزیکی با این افراد و پایمال شدن حق آنان برای برخورداری از یک دادگاه منصفانه هستم و نیز (نگران آن هستم) که شمار قابلتوجهِی از آنها برای جرائمی دادگاهی شوند که مجازاتش اعدام باشد.»
باشله که در نشستی خبری سخن میگفت افزود، با وجود شمار بالای بازداشتشدگان در ایران، بازداشتها در این کشور همچنان ادامه دارد.
این درحالی است که برایان هوک، نمایندهٔ ویژهٔ وزارت خارجهٔ آمریکا در امور ایران نیز روز جمعه اعلام کرد احتمالا از آغاز اعتراضهای آبانماه بیش از هزار نفر در ایران کشته شدهاند.
در پی افزایش قیمت بنزین، اعتراضهای گستردهای که در بسیاری ازشهرهای ایران آغاز شد که با سرکوب دولتی و گستردهٔ معترضان همراه بود. گزارشهای متفاوتی ازسوی نهادهای گوناگون دربارهٔ قربانیان این ناآرامیها منتشر شده است.
سازمان عفو بینالملل 2 دسامبر 2019 اعلام کرد، در جریان اعتراضهای اخیر در ایران 208 نفر کشته شدند. عفو بینالملل با نشر بیانیهای نوشت، این آمار از براساس برخی منابع داخل ایران ارایه شده و احتمالاً آمار واقعی بالاتر از این باشد.