اطلاعاتی که منابع خبری به شکل اختصاصی در اختیار العربیه قرار دادهاند، نشان میدهد یکی از نهادهای امنیتی عراق روحالله زم، روزنامهنگار مخالف ایران و موسس رسانه آمدنیوز را در فرودگاه بغداد دستگیر کرده و به سازمان حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران تحویل دادند.
براساس همین گزارش روحالله زم در روزهای گذشته به کنسولگری عراق در پاریس رفته و ویزای سفر او به این کشور روی یک گذرنامه فرانسوی درج شده است.
فردی که به همراه زم به کنسولگری عراق رفته، تاکید کرد که ویزای عراق او روی گذرنامه فرانسویاش و نه روی گذرنامه ایرانی درج شد.
هنگام مراجعه زم به کنسولگری عراق، چهار نفر که گمان میرود نیروهای محافظتی بودهاند، او را همراهی کردهاند. او چند روز پس از دریافت ویزا به عمان پایتخت اردن و از آنجا به بغداد رفته و دستگیر شد. نهادی که زم را دستگیر کرده، او را در اختیار خود نگاه داشته و پس از آن زم را در اختیار سپاه پاسداران قرار داده و سپاه نیز او را با هواپیما به ایران برد.
وزارت امور خارجه فرانسه بازداشت روحالله زم، روزنامهنگار ایرانی ساکن فرانسه و موسس رسانه آمدنیوز را به شدت محکوم کرد و خواستار آزادی پژوهشگر فرانسوی، رولان مارشال و همکار ایرانیاش فریبا عادلخواه شد. این دو نفر از ماه ژوئن به اتهام جاسوسی در بازداشت به سر میبرند.
آنییس ون درمول، سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه، روز چهارشنبه 16 اکتبر 2019 به العربیه گفت: «زم یک شهروند ایرانی است که در فرانسه پناهندگی دریافت کرده ولی تابعیت فرانسه ندارد و از این رو میتواند آزادانه وارد فرانسه شده یا از این کشور خارج شود.»
ون درمول همچنین از مقامات ایران خواست درباره اوضاع رولان مارشال و فریبا عادلخواه، دو پژوهشگر فرانسوی زندانی در ایران توضیح دهند و برای پایان دادن به این اوضاع اقدامات فوری انجام دهند.
او تاکید کرد که دولت فرانسه اطلاعات دقیقی درباره چگونگی بازداشت زم در خارج از خاک فرانسه ندارد اما موضوع را به دقت پیگیری میکند.
از سوی دیگر ، مازیار، همکار روحالله زم و فردی که وبگاه آمدنیوز در پاریس به نام او ثبت شده، شیرین نجفی ، از مدیران کانال امد نیوز را متهم کرده: «همه این توطئه ساخته و پرداخته شیرین نجفی، یکی از ادمینهای آمدنیوز است.»
مازیار شواهدی عرضه کرد که نشان میدهد شیرین روحالله زم را قانع کرده به عراق رفته و 15 میلیون یورو از دفتر آیتالله علی سیستانی دریافت کند.»
اما شیرین نجفی در گفتگو با شبکه ایران اینترنشنال گفت که هیچ نقشی در دعوت کردن زم به عراق نداشته است و زم به دعوت برخی دوستانش که اعضای دفتر آیتالله سیستانی بوده به آنجا رفته و او در آخرین شب پیش از دستگیری زم با او تلفنی صحبت کرده است.
او مطالب منتشر شده درباره دست داشتن در دعوت زم به عراق را رد کرد و گفت: «من زم را برای رفتن به عراق دعوت نکردم. او مهمان برخی دوستانش در عراق بود.»
نجفی در ادامه گفت: «من هیچ دیداری را برای او هماهنگ نکردم و عراق محل اقامت من نبود اما من هم به عراق دعوت شدم. او مهمان آیتالله سیستانی مبود بلکه مهمان برخی اعضای دفتر او بود و قرار بود با آنها دیدار کند.»
این در حالی است که مازیار در گفتگو با شبکه «کانال یک» گفت که شیرین زم را به عراق دعوت کرد و گفت که آنها اعضای دفتر سیستانی هستند. به گفته مازیار «شیرین با هماهنگی اطلاعات سپاه که پیش از این شیرین را در عراق دستگیر کرده و احتمالا او را در اختیار گرفته بود، برای زم تله گذاشت.»
مازیار گفت که نهادهای امنیتی فرانسه ساعاتی قبل از سفر زم به عراق با او دیدار کرده و از سفر او به این کشور اطلاع داشتند. مهسا رازانی، همسر روحالله زم به وبگاه «ایران وایر» گفت که همسرش از بغداد پایتخت عراق ربود شد. او از فرودگاه شارل دو گل پاریس به فرودگاه عمان، پایتخت اردن و از آنجا به بغداد رفت.
منابع رسانهای میگویند که نهادهای اطلاعاتی فرانسه درباره خطرات سفر به بغداد به زم هشدار داده بودند، اما مانع سفر او به آنجا نشدند.