منابع خبری ایران چهارشنبه 9 اکتبر به نقل از وزارت کار این کشور گزارش دادند که 30 درصد جوانان در جمهوری اسلامی نه شاغل و نه در حال تحصیل هستند.
به گزارش ایلنا، مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نتیجه ارزیابی شاخص NEET را منتشر کرده که براساس آن، 30 درصد جوانان بین سنین 15 تا 24 سال در ایران نه درس میخوانند و نه کار میکنند.
براساس این شاخص، بیکاران، جوانانی که مسئولیت خانوادگی مثل نگهداری از سالمندان یا کودکان، آنها را از ورود به بازار کار و تحصیل بازداشته است، جوانان بیمار، افرادی که فاقد مشکل مالی هستند، اما در دنبال شغلی خاص میگردند،NEET های داوطلب و بیقید و بندها افرادی هستند که در زمره جوانان بیکاری که درس هم نمیخوانند طبقهبندی میشوند.
بیکاری یکی از چالشهای عمده مردم بخصوص جوانان در ایران است، سال قبل، بررسی جزئیات نرخ بیکاری در این کشور نشان داد که استان کرمانشاه با 16.4 درصد بیشترین نرخ بیکاری و استانهای کهگیلویه و بویراحمد و سیستان و بلوچستان با 4.9 و 4.7 درصد بیشترین درصد رشد بیکاری را داشته اند.
از سال 1997 اطلاعات بازار ایران از طریق طرح «آمارگیری از ویژگیهای اشتغال و بیکاری خانوار» حاصل میشد که به منظور بهبود کیفیت و انطباق بیشتر با مفاهیم بینالمللی به ویژه سازمان بین المللی کار، مورد بازنگری قرار گرفت تا به صورت طرح فعلی و با عنوان «طرح آمارگیری نیرویکار» به اجرا درآید. «طرح آمارگیری نیروی کار» اولین بار در سال 2005 آغاز شد و از آن زمان تاکنون در ماه میانی هر فصل اجرا شده است.
بر پایه گزارش سال قبل، نتایج طرح آمارگیری نیروی کار که توسط مرکز آمار ایران انجام شده، نشان داد که استان کرمانشاه با 16.4 درصد بیشترین نرخ بیکاری را در میان استانهای کشور به خود اختصاص داده است.
همچنین بررسی نرخ بیکاری ایران نشان میدهد که جمعیت بیکار این کشور با افزایش 237 هزار نفری به 3 میلیون و 326 هزار نفر رسیده است.