همزمان با تحولات جدید در ترکیه روز چهارشنبه 9 اکتبر ارتش ایران در شمال غرب این کشور رزمایش اعلام نشدهای با شعار «یک هدف، یک گلوله» برگزار کرد.
عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش ایران، هدف از برگزاری این مانور «غیرمترقبه نیروی زمینی» را «آمادگی رزمی، سرعت عمل و تحرک، جابه جایی و ارزیابی یگانها» عنوان کرد.
موسوی، در جریان برگزاری این مانور با بیان اینکه «یگانها آزمون خوبی از نظر سرعت عمل و رسیدن به اهداف رزمایش داشتهاند» گفت: «برای هر سطحی از تهدید که دشمن طراحی کرده باشد، آمادهایم و مقابله میکنیم.»
با اعلام این خبر امیر سرتیپ دوم ناصر بهلولی فرمانده تیپ 41 متحرک هجومی نیروی زمینی ارتش ایران در منطقه شمال غرب،این کشور نیز گفت: «بلافاصله پس از ابلاغ سلسله مراتب فرماندهی برای حضور در منطقه رزمایش، تمام تیپ با تجهیزات و ادوات سازمانی در محل رزمایش حضور یافت.»
در ادامه فرمانده تیپ 41 متحرک هجومی نیروی زمینی ارتش ایران افزود: «تیپ ۴۱ متحرک هجومی در رزمایش غیرمترقبه نیروی زمینی ارتش در سریعترین زمان ممکن جابجا شد و در منطقه رزمایش حضور یافت.»
ورود خبرنگاران به این رزمایش ممنوع اعلام شده است، خبرگزاری ایرنا نیز در اینباره نوشت: «تنها خبرنگاران صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران از تهران برای پوشش خبری این رزمایش «رزمایش غیر مترقبه» دعوت شده بودند.»
این مانور در حالی برگزار میشود که در پی اعلام تصمیم ترکیه به اجرای عملیات نظامی در مرز مشترک با سوریه، شرایط امنیتی منطقه با ابهام مواجه شده است.
فاحرتین آلتون، مدیر روابط عمومی دولت ترکیه اعلام کرد: «ارتش و شبه نظامیان نزدیک به ترکیه بزودی وارد شمال سوریه خواهند شد.»
وی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «شبهنظامیان یگانهای مدافع خلق دو گزینه دارند: میتوانند محل را ترک کنند یا ما باید جلویشان را بگیریم تا مزاحم عملیات ضد داعش ما نشوند.»
روز دوشنبه رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که به ماموریت نظامیان این کشور در منطقه شمال شرق سوریه پایان داده و آنان را از این منطقه خارج میکند. این تصمیم پس از گفتگوی تلفنی او با رئیس جمهوری ترکیه اعلام شد.
در همین رابطه دولت ایران ضمن استقبال از خروج نظامی آمریکا از شمال شرق سوریه، مخالفت خود را با عملیات نظامی ترکیه در خاک سوریه ابراز داشته است. دولت ایران از حامیان دولت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه است و از تسلط کامل دولت او بر تمامی خاک سوریه حمایت میکند.
در مقابل، ترکیه حامی شماری از گروههای مسلح مخالف ادامه حکومت بشار اسد است. دولت ترکیه نسبت به تسلط «نیروهای دموکراتیک سوریه» که عمدتا کرد هستند در مناطق مجاور خاک خود ابراز نگرانی کرده است.
دولت ترکیه «نیروهای دموکراتیک سوریه» را به ارتباط با حزب کارگران کردستان «پ ک ک» متهم میکند اتهامی که کردها آن را بشدت رد کردهاند.