حشمتالله فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و روابط خارجی مجلس ایران با انتشار توئیتی مدعی شد که ایران و آمریکا به توافق رسیده و به زودی تحریمها برداشته شده و ناوهای آمریکایی منطقه را ترک خواهند کرد.
فلاحت پیشه در صفحه توئیتر خود نوشت: «به مرحله بازگشت از تحریمها نزدیک میشویم. ایران و ایالات متحده به گونهای تنش را مدیریت کردند که افراطیون ثالث در حاشیه قرار گرفتند.دلیلی برای تداوم حضور ناوهای آمریکایی وجود ندارد.»
این ادعا در حالی مطرح میشود که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، در گفتوگو با شبکه تلویزیونی ITV احتمال اقدام نظامی علیه ایران را رد نکرد ولی از آمادگی خود برای گفتوگو با رئیسجمهوری ایران خبر داد.
او همچنین در دیدار با ترزا می، نخستوزیر بریتانیا، گفته بود: «آمریکا به همراه بریتانیاییها به دنبال جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی است.»
دولت ترامپ هفته گذشته روند استقرار جنگنده بمبافکنهای خود را در منطقه سرعت بخشید و دستور استقرار شمار بیشتری از سامانه پدافند هوایی پاتریوت و نیرو را در خاورمیانه صادر کند. واشینگتن دلیل این اقدام را وجود گزارشهای اطلاعاتی درباره آماده باش ایران برای حمله احتمالی به نیروها و منافع آمریکا عنوان کرد.
به مرحله بازگشت از تحریم ها نزدیک میشویم. ایران و ایالات متحده به گونهای تنش را مدیریت کردند که افراطیون ثالث در حاشیه قرار گرفتند.دلیلی برای تداوم حضور ناوهای آمریکایی وجود ندارد.
— حشمت الله فلاحت پیشه (@drfalahatpishe) June 4, 2019
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا روز یکشنبه 2 ژوئن 2019 با تاکید بر اینکه «مشکلات ایران به دلیل رژیمی است که که 40 سال بر این کشور حکومت کرده و نه به دلیل تحریمها» اعلام کرد اگر ایران مانند یک دولت عادی رفتار کند، آمریکا آمادگی مذاکره با این کشور را دارد.
وزارت امور خارجه آمریکا سهشنبه 28 مه برای مذاکره با ایران در صورت جدی گرفتن 12 شرط مطرح شده از سوی مایک پومپئو وزیر امور خارجه ایالات متحده، اعلام آمادگی کرد.
به گزارش خبرگزاریها، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا تاکید کرد که ایالات متحده به سیاست فشار حداکثری علیه ایران ادامه خواهد داد.
آمریکا پس از خروج از توافق هستهای با ایران (برجام)، 12 شرط را برای پایان دادن به فشارها علیه تهران اعلام کرد. این شرطها عبارتند از:
1- توقف تلاشها برای ساخت اسلحه اتمی.
2- دادن اجازه به بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای ورود به تمام پایگاههای هستهای.
3- توقف تولید موشکهایی با توانایی حمل کلاهک اتمی.
4- فاش کردن تلاشهای سابق برای ساخت اسلحه اتمی.
5- توقف حمایت از تروریسم به ویژه حماس، حزبالله و جهاد اسلامی.
6- توقف پشتیبانی از شبهنظامیان شیعه در منطقه و حوثیها.
7- خارج کردن نیروهای ایرانی از سوریه.
8- توقف حمایت از طالبان و دیگر گروههای تروریستی در افغانستان.
9- پایان دادن به میزبانی از رهبران القاعده.
10- پایان دادن به تهدید کشورهای همسایه.
11- آزادی همه زندانیان آمریکایی در ایران.
12- توقف حملات سایبری.