سخنگوی وزارت کشور ایران، از آمادهباش شورای هماهنگی مدیریت بحران این کشور به دلیل خطر سیلاب، در 23 استان خبر داد.
بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، سلمان سامانی، سخنگوی وزارت کشور ایران، درباره نحوه اجرای مصوبات شورای مدیریت بحران اظهار کرد: «بر اساس دستور وزیر کشور، شورای هماهنگی مدیریت بحران کشور از دیروز تا پایان عبور سامانه بارشی از کشور و رفع مشکلات، در سطح ملی، و همچنین شوراهای هماهنگی مدیریت بحران در 23 استان تحت تأثیر این سامانه، به صورت 24 ساعته فعال هستند و در مواقع لزوم اتخاذ تصمیم میکنند».
وی از استانداران و فرمانداران استانهای تحت تأثیر و کلیه مدیران دستگاههای مسئول خواست در محل مأموریت خود حضور فعال داشته و انجام وظیفه کنند و مرخصیها تا بازگشت شرایط به حالت عادی لغو شود.
گفتنی است، بارشهای بهاری در ایران، چندین استان را دچار بحران کرد و مسئولان امر از پس مدیریت آن برنیامدند. انتقادات گسترده مردم از نحوه برخورد دولت و ستادهای استانی، شاهد این مدعا است و ثابت میکند که یک بار دیگر مدیریت بحران در ایران به بحرانی تازه بدل شده است. احمد خرم وزیر راه و ترابری دولت خاتمی این امر را ناشی از مدیریت بر مبنای سلیقه فردی میداند و معتقد است که تا یک رنسانس در عرضه مدیریت ایران رخ ندهد، تحولی در کار نخواهد بود.
وی در گفتگو با «آزادی» ضمن تاکید بر اینکه ایران از لحاظ بحرانخیزی جزء یکی از 10 کشور نخست دنیا است، گفت: «باعث تعجب است که با وجود مواجه بودن با بحرانهای مثل زلزله، سیل، آتش سوزی، آفتزدگی، خشکسالی و ... تجربه چهل ساله مدیریت کشور بر پایه «مدیریت بحران» هنوز از مدیریت بحرانهای طبیعی عاجز هستیم».
خرم با اشاره به طی کردن مسیر غلط از ابتدای انقلاب تاکنون، شیوه مدیریت در ایران را نه بر اساس سند مطالعه شده بلکه با توجه به سلیقه مدیران و تصمیمات درونی دولت عنوان کرد. به این شکل که مسئولان دور یک میز مینشینند و هر کسی چیزی میگوید یا میپراند و این حرفها جمعبندی، صورت جلسه و دستورالعمل میشود. این در حالی است که در هیچ جای دنیا اینطور عمل نمیکنند. هر کاری به مشاورین تعریف شده، دارای رتبه بندی و دارای سابقه نیاز دارد. این مشاوران مطالعه کرده و گزینهها را میگویند. حق مدیر فقط بررسی نتایج مطالعات و بررسی طرحهای جامع و تفصیلی است.
وی، یک عده کمسواد و بیسواد را مسئول اداره مملکت دانست و مدیران بحران را دیمی توصیف کرد.
وی تاکید کرد: «اینطور نمیشود که در یک بحران ساده سیل که از یک هفته پیش خبر آن رسیده بود، از مدیریت کشور و ساماندهی مردم عاجز باشیم. نباید در پیشگیری عاجر باشیم. این سیلها ناشی از این است که ما چهل سال منابع طبیعی کشور را نابودکردیم. آب مربوط به اقلیم و طبیعت را به این و آن فروختیم. آبی که به دریاچه ارومیه میریخت چه شد؟ با چاههای غیرمجاز و سدهای بیمورد دریاچه را خشک کردیم. در گاوخونی و هورالعظیم هم بهتر عمل نکردیم.»
وی ادامه داد: «الان حدود 8 میلیون هکتار جنگل نابود شده داریم که حتی اگر فرض کنیم توانایی احیای آن موجود باشد و سالانه بتوانیم 100 هزار هکتار مرتع را احیا کنیم نیاز به 80 سال زمان داریم».