مقامهای ایرانی با بیان اینکه «برنامه موشکی» ایران قابل مذاکره نیست، بر توسعه صنعت ماهوارهای تهران هم تاکید کردند.
رسانههای ایرانی سهشنبه 29 ژانویه گزارش دادند که امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع ایران گفته است: «قدرت موشکی ایران به هیچ عنوان قابل مذاکره نیست».
حاتمی که در پانزدهمین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان زنجان سخن میگفت، اظهار داشت: «امروز با قدرت اعلام میکنیم که هیچ وابستگی و نیازی به خارج از کشور در حوزه صنعت دفاعی احساس نمیکنیم و تمام نیازهای فرماندهان سرافزار نیروهای مسلح را در کوتاهترین زمان و با پیشرفتهترین فناوریها آماده و در اختیارشان قرار میدهیم».
این در حالی است که بحث برنامه موشکی ایران در روزهای گذشته خبرساز شده بود. 25 ژانویه ژان ایو لودریان وزیر امور خارجه فرانسه هشدار داد در صورت نتیجهبخش نبودن مذاکرات درباره برنامه موشکهای بالیستیک ایران، تحریمهایی جدید علیه این کشور اعمال خواهد شد. احتمالا سپاه پاسداران و دستاندرکاران برنامه موشکی هدف تحریمها خواهند بود.
اما 28 ژانویه بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، گفتوگوی ایران و فرانسه در مورد برنامه موشکی را تکذیب کرد.
برنامه موشکی یکی از دلایل خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران (برجام) است. دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا، این توافق را ناقص میداند به گونهای که شماری از فعالیتهای ایران از جمله برنامه موشکی و فعالیتهای فرامرزی را در بر نمیگیرد.
از سویی سهشنبه علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، بر ادامه توسعه برنامه فضایی کشور تاکید کرد.
شمخانی در همایش ملی فناوری فضایی و کاربردهای آن که در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد گفت: «توسعه برنامه فضائی برای ارتقای کیفیت زندگی مردم و بالا بردن توان فناورانه کشور را با جدیت دنبال خواهیم کرد».
محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران سهشنبه 15 ژانویه از شکست اقدام ایران در پرتاب ماهواره به فضا خبر داده بود.
آذری جهرمی در حسار کاربری خود در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: «خبر خوب طلب شما. بامداد امروز با وزرای ارتباطات دولتهای هشتم تا دوازدهم به پایگاه فضایی امام خمینی رفتیم».
بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل ایران را به دروغگویی درباره پرتاب ماهواره فضایی متهم کرد و گفت هدف ایران «آزمایش مرحله نخست موشک قارهپیما بر خلاف همه توافقها» بود.
اشاره نخستوزیر اسرائیل به قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد است که برپایه آن توافق هستهای میان ایران و گروه 1+5 تصویب شد.
توافق هستهای سال 2015، میان ایران و گروه 1+5 متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، به علاوه آلمان، منعقد شد. برپایه این توفق که به آن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هم گفته میشود، در قبال محدود شدن برنامه هستهای ایران، تحریمهای اعمال شده علیه این کشور به خاطر این برنامه، لغو یا تعلیق میشود.