معاون فضای مجازی دادستان کل ایران با بیان اینکه نسخههای فارسی تلگرام (تلگرام طلایی و هاتگرام) در موعد مقرر مستقل نشدند، اعلام کرد این دو شبکه پیام رسان باید متوقف شوند.
جواد جاویدنیا، سه شنبه 1 ژانویه در این باره به خبرگزاری مهر گفت: در موعد مقرر دو پوسته فارسی تلگرام (تلگرام طلایی و هاتگرام) مستقل نشدند و نظر ما این است که این دو شبکه پیام رسان باید متوقف شوند.
وی افزود: «مانند مرکز ملی فضای مجازی، نظر ما نیز این است که هاتگرام و تلگرام طلایی در موعد مقرر نتوانسته اند از زیرساخت تلگرام، مستقل شوند».
جاویدنیا با بیان اینکه تصمیم نهایی در این باره به صورت جمعی گرفته می شود تصریح کرد: «ما تصمیم خود را به سلسله مراتب مدنظر اعلام کرده ایم و هنوز در این زمینه ابلاغی صورت نگرفته است».
تلگرام در ایران پس از اوج گرفتن اعتراضات مردمی در دی ماه 1396 فیلتر شد اما پس از دو هفته دوباره فعالیتش به شکل عادی بازگشت. تا در نهایت اردیبهشت ماه 1397 با دستور قوه قضاییه این پیام رسان فیلتر شد.
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور ایران درباره نقش تلگرام در هماهنگ کردن تجمعات گفته بود: «در حوادث دیماه شاهد بودیم که چگونه تلگرام به عنوان ابزار رسانهای، فرماندهی میدان برای اغتشاشگران را انجام میداد. شبکه تلگرام تهدیدی جدی است و در هدف و انگیزه این شبکهها شکی وجود ندارد و سیاست همه بر این قرار دارد که پیامرسانهای داخلی به سرعت ظرفیتسازی کنند و امکانات و تجهیزات بیاورند تا ظرفیتها منتقل شود. اکنون پیامرسانهای داخلی در مجموع 15 میلیون نفر مخاطب دارد».
اما با وجود جایگزین شدن تلگرام های فارسی به جای تلگرام، قوه قضاییه زمزمه هایی برای فیلتر کردن این پیام رسان های داخلی را آغاز کرده است.