عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور ایران سهشنبه 31 ژوئیه با اشاره به پیشنهاد دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا برای ملاقات بدون پیش شرط با مسئولان ایرانی، گفت که ایالات متحده قابل اعتماد نیست.
به گزارش خبرگزاری فارس، رحمانی فضلی در همایش معاونان سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداریهای سراسر کشور در واکنش به سخنان اخیر ترامپ گفت: «آمریکا قابل اعتماد نیست، وقتی این کشور با قلدری و به صورت یک طرفه از برجام خارج می شود چه طور می توانما اعتماد کرد. از طرفی می گویند به ایران فشار آورده شود تا ایران تعهدات جدیدی را بپذیرد و از طرف دیگر این صحبت از مذاکره بدون پیش شرط می کنند».
روز دوشنبه ترامپ در کنفرانس خبری مشترک با نخستوزیر ایتالیا در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسیده بود: «چگونه میتوان تنشها با ایران را کاهش داد و آیا آماده هستید با حسن روحانی رویسجمهوری ایران دیدار کنید؟» گفت: «با هر کس که باشد دیدار میکنم، من به دیدارها و مذکرات به ویژه هنگامی که خطر جنگ وجود داشته باشد ایمان داریم».
او ادامه داد: «البته که حاضرم با آنها دیدار کنم، هروقت آنها بخواهند، نمیدانم آنها آماده هستند یا نه. هیچ پیششرطی هم نداریم، هر وقت آنها بخواهند، هم برای آنها خوب است هم برای دنیا».
پس از آن مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با شبکه خبری CNBC گفت: «ما پیشتر هم گفته بودیم، رئیسجمهوری با هدف حل مشکلات، خواستار برگزاری این دیدارها است».
بنا بر این گزارش، وزیر امور خارجه آمریکا گفت: «اگر ایرانیها تعهد نشان بدهند که میتوانند تغییرات اساسی در رفتار با مردمشان داشته باشند، رفتارهای بد خود را کاهش داده و وارد توافقی واقعی در حوزه منع گسترش تسلیحات هستهای شوند، آنگاه میتوان برای گفتوگو آماده شد».
سهشنبه اما حشمت الله فلاحت پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران گفت که «نباید مذاکره به تابویی در مناسبات ایران و آمریکا تبدیل شود».
به گزارش روزنامه دنیایی اقتصاد، فلاحت پیشه سهشنبه 13 ژوئیه در با اشاره به اعلام آمادگی دونالد ترامپ رئیسجمهوری ایران برای دیدار بدون یپششرط با مقامهای ایرانی گفت: «ترامپ به خوبی میداند که توان مدیریت جنگ با ایران را ندارد اما در عین حال حتی از درک توان و جذابیتهای اقتصادی و تجاری ایران نیز عاجز است».
ترامپ ماه مه گذشته خروج کشورش از توافق هستهای با ایران (برجام) را اعلام کرد؛ توافقی که برپایه آن در برابر محدود شدن برنامه هستهای ایران، تحریمهای اعمال شده علیه این کشور تعلیق شد.
دولت آمریکا در تلاش است تا به توافقی جامعتر با ایران دست بیابد که علاوه بر برنامه هستهای، برنامه موشکهای بالستیک و سیاستهای منطقهای این کشور را هم در بر گیرد.
گروه 1+5 متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان، کشورهای طرف مذاکره ایران در توافق هستهای بودند. دیگر کشورها خواستار ابقای توافق هستند اما به نظر میرسد نمیتوانند در برابر تحریمهای آمریکا تاب بیاورند، از این رو در ماههای گذشته بسیاری از شرکتهای اروپایی و حتی آسیایی که پس از برجام قراردادهایی با ایران امضا کرده بودند، از بازار این کشور خارج شدند.